Pasta med purre og biff

DSC_2332Endelig fredag. Rart altså, men uansett hvor bra uke jeg har hatt, fredagen kommer som en sval og velsigna bris hver eneste uke. Det er noe med følelsen av fri, muligheten til å gjøre akkurat det jeg vil og ikke minst tid til å bare være. For meg er fredagen (og resten av helga) en gylden mulighet til å bruke tid på kjøkkenet, enten alene, med museflettene eller venner. I dag har jeg valgt å lage en super kjapp og god pastarett som slår godt an her hjemme. Råvarene er forholdsvis rimelige, noe som passer fint i slutten av januar. Den tar kort tid å lage, noe som museflettene setter pris på for da får vi mer tid i svømmehallen og ikke minst er den skikkelig god!

Mads (vinskribenten i TA) har funnet frem ”Santa Sofia Valpolicell Superiore 2009”, som matcher fint om du ønsker noe ekstra i glasset. Oppskriften er til 4.DSC_2296 (2)

Dette trenger du:

  • 500 gram strimlet ytrefilet eller mørbrad
  • 400 gram tørket pasta
  • 2 purre
  • 2 sjalottløk
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 gul løk
  • 10-12 stk cherrytomat
  • 1 beger creme fraish (jeg brukte ”light”, det er tross alt januar)
  • 1 liten bunt gressløk
  • Saften av ¼ sitron
  • Salt og pepper
  • Smør til stekingDSC_2293 (2)

Slik gjør du det:

Start med å sette over en kjele med lettsaltet vann på komfyren og kok pastaen som beskrevet på pakken.DSC_2310

Mens pastaen koker finhakker du sjalottløk og gressløk. Ha det i en bolle sammen med creme fraish. Bland godt og smak til med sitronsaft, salt og pepper.DSC_2303DSC_2319DSC_2317DSC_2323

Så kutter du purren i ringer, finhakker hvitløken og kutter løken i tynne skiver. Ha litt olje i stekepannen og smelt dette sammen på middels varme i 5-6 minutter. Sett til side.DSC_2320

Så skrur du opp varmen på fullt og steker biffstrimlene i smør til de har fått en fin stekeskorpe. Del tomatene i to og ha dem i panna sammen med biffstrimlene de siste 2-3 minuttene.DSC_2326

Når pastaen er kokt heller du av vannet og blander pastaen godt med creme fraish-sausen. Legg opp pasta på varmetallerkener, ha på purreblandingen og topp med biffstrimler og tomater. Server gjerne denne retten sammen med godt brød eller ferske rundstykker.DSC_2336

Så nå er det bare å svippe innom butikken på vei hjem fra jobb, ringe noen venner og be dem på en deilig fredagsmiddag.

Én tanke om “Pasta med purre og biff

  1. Tilbaketråkk: LARSSPISER.NO | Lars spiser, drikker & synser

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *