Thai-fiskekaker med hot agurksalat

Fiskekaker har et ufortjent dårlig rykte. Kanskje er det fordi de fleste av oss er vandt med å ha de masseproduserte, vakum pakkede fiskekakene på middagsbordet. Også ferskvarediskenes farsekaker har gjestet kjøkkenet mitt en del ganger. De kan være gode, men jeg kan ikke akkurat si at jeg føler at jeg spiser fisk når de blir med meg hjem fra butikken. Jeg har mange ganger tenkt at det kan da ikke være så vrient å lage gode fiskekaker, og det kan jeg fortelle deg etter å ha laget disse – det er lett! Trikset er som i all god matlaging, gode råvarer. Sjekk disse fiskekakene ut, du vil ikke angre.

Oppskriften er til 4 personer.

Dette trenger du:

 • 500 gram renset og trimmet torskefilet
 • 1 egg
 • 1 rød chili
 • 1 ss finrevet ingefær
 • 3 ss grønn chilipaste
 • 1 liten neve frisk koriander
 • 1 ss fishsauce
 • 1 liten bunt vårløk
 • 1 lime

 

 • 1 stor agurk
 • ½ rød chili
 • 3-4 ss soyasaus
 • saften av 1 lime
 • 2 ss brunt sukker
 • 2 ts fishsauce

Slik gjør du det:

Start med å kutte agurken på langs og ta ut kjernen med en skje. Del agurken i fire like store deler og kutt så agurken i tynne staver.

Så blander du alle ingrediensene i sausen – sayasaus, limesaft, fishsauce og brunt sukker i en bolle. Rør til sukker har løst seg opp. Så har du sausen i en stor bolle sammen med agurkene og finhakket rød chili. Sett dette kaldt.

Finn så frem en ren skjæreplate og din skarpeste kniv. Kutt fiskefileten i så små terninger du klarer og ha fisken i en stor bolle. Ha så i alle de andre ingrediensene opp i bollen sammen med fisken og bland godt med ønsket redskap. Jeg brukte en ballongvisp som sørget for at jeg fikk en fin farse. Form så fiskekakene i en form eller med hånden.

Varm opp en teflonpanne med en nøytral olje og stek fiskekakene til de har fått en fin stekeflate på den ene siden. Snu dem så og gjenta på den andre siden. Legg fiskekakene til side etter hvert som de er ferdige.

Jeg serverte Thai-fiskekakene og den ”hotte” agurksalaten med villris. Museflettene i huset mente at de var alt for sterke. Selv mener jeg de var perfekte.

Håper du lar deg friste og serverer folka dine ordentlige fiskekaker i helgen. Husk, det er bra med litt sunn mat nå før jula setter inn!

Dette innlegget kan du også lese i fredagens TA (Telemarkarbeiderblad), 30.11.12

Vil du følge meg på INSTAGRAM finner du meg der som «larsspiser»

5 tanker om “Thai-fiskekaker med hot agurksalat

 1. Klarte ikke å vente til fredag, så de ble laget idag isteden. Smakte kjempegodt. Men jeg var litt sparsom med chilien, så neste gang spicer jeg de opp litt, og dropper korianderen som etter min gane smaker parfyme.

  SUUPER agurksalat da 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *