Rimelig, kjapt og godt

Jeg vet ikke hvordan dine dager er, om du har fylt dagene med tusen gjøremål eller om du har rolige dager med mye tid til overs. Hjemme hos museflettene og meg er det ofte mye på agendaen. Denne retten ble laget og spist etter jobb, underveis i lekselesing og før fotballtreningen på Skien Grane. (Heia Grane!)

At det også er mulig og enkelt å lage god og billig mat er heller ikke å forakte. Det er få forunt å kunne meske seg med fancy råvarer på kjøkkenet hver dag. Derfor er det litt ekstra gøy når maten man koker sammen både er god mot lommebok og tidsskjema. Oppskriften er til 4 personer.

Dette trenger du:

  • 400 gram ønsket pølse (jeg fant chorizo på tilbud)
  • spagetti til 4
  • 1 paprika
  • 1 rødløk
  • 3 hvitløksfedd
  • 1 rød chili
  • 1/3 l matfløte
  • 3 ss rød pesto (jeg brukte en rimelig variant til 19,-)
  • litt revet ost av en det du har i kjøleskapet

Slik gjør du:

Kutt pølsene i skiver og stek dem gyldene i en varm panne med litt olje. Sett pølsene til side.

Så kutter du løken i ringer. Kutt paprikaen i staver. Finhakk hvitløken. Fjern frøene fra den røde chilien og finsnitt den. SÅ har du alt i pannen du stekte pølsene. La dette surre på svak varme til løken og paprikaen er møre. Sett til side.

Så har du den røde pestoen i panna sammen med matfløten. Rør rundt og la det få et kjapt oppkok. Blir sausen for tykk sper du med litt av vannet fra pastaen.

Kok opp linguinni eller annen ønsket pasta som det står på pakken. Når pastaen er nesten ferdig kokt heller du av vannet og blander pastaen sammen med pestosausen. La pastaen trekke ferdig i sausen og sørg for at sausen dekker pastaen skikkelig.

Så er det bare å legge opp på varme tallerkener. Pasta med saus, garnityr og pølsebiter. Har du litt hvit ost i kjøleskapet så rasp litt av den og strø over – SPIS!

3 tanker om “Rimelig, kjapt og godt

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *