Laks & Mango

Som du kanskje har fått med deg er jeg med som dommer i Salmachef 2012. I den anledning har Telemarksavisen laget en sak om konkurransen i dagens papiravis og på nett. Er du nysgjerrig så kan du sjekke den ut HER

Her kommer en av mine laksefavoritter i anledning Salmachef 2012. Bli med og lever din beste oppskrift med salmalaks – kanskje vinner du turen for to til Bocuse d`Or i Lyon…

Hovedråvarene er en kjent og en ukjent – laks og mango. Ikke akkurat en klassisk kombinasjon, men det betyr ikke at det ikke er en fin match. Laksen griller jeg, mens mangoen skal få følge av lime, rød chili og frisk koriander. Fet og salt fisk mot spicy, frisk og søt salat – gled deg til å smake. Oppskriften er til 4 personer.

Dette trenger du og slik gjør du det:

 • 600 gram laksefilet
 • 2 lime
 • 2 mango
 • 2 røde chili
 • 1 potte frisk koriander
 • salt
 • creme fraish

Start med å lage mangosalaten. Det blir bare bedre om den står en time eller to, slik at smakene får satt seg. Når du kjøper mango kjenn litt på dem. Du vil ha en mango som ikke er for hard og ikke for myk – bare akkurat passe, da er den moden, søt og god.

Skrell mangoen og kutt fruktkjøttet i terninger, ca 2 x 2 cm – jeg brukte en skarp kokkekniv som jeg skar av det tynne skallet. Ha mangoen i en stor bolle. Så presser du over limesaft av 2 lime. Finsnitt den røde chilien og ha de i bollen.

Tilslutt grovhakker du en potte med korander som du har i bollen. Bland godt og sett kaldt. Ta salaten ut 30 av kjøla 30 minutter før du skal servere.

Laksen.

Del laksefileten i passe biter – ca 150 gram per person. Salt fisken godt. Så sørger du for at grillen (eller grillpanna) er skikkelig varm. Grill fisken på den ene siden i 2-3 minutter før du gir den noen kjappe sekunder på den andre siden.

Legg opp salaten og den grillende laksen på tallerken. Ha på en ”dæsj” creme fraish og server med kokt ris. Hjemme hos meg ble fisken og salaten spist ”bar”. Grunnen til det er at jeg, etter å ha tatt av meg på overkroppen, disse varme vårdagene har blitt minnet på to ting; solfaktor og ”low-carb”.

8 tanker om “Laks & Mango

 1. Nydelige bilder, og gode instruksjoner.

  Ja, dette er en supergod kombinasjon, som i en lignende versjon lenge har vært en av favorittene når det gjelder laks her i huset. Jeg smørsteker mangoen før jeg serverer den sammen med laksen – og gjerne med fersk pasta til i tillegg.

  Gleder meg til flere oppskrifter fra deg.
  Ha ei god helg.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *