Stange-kylling med paprikasaus og søtpoteter

Vi snakker august måned og det nærmer seg slutten på sommeren. Etter mange fine grillkvelder (under tak) kjenner jeg at lengselen etter peis og høstfarger begynner å komme sigende. Retten i dag har farger som passer perfekt til årstiden vi går inn i.

Når det er snakk om viner som smaker av smør, nøtter og mineraler tenker jeg automatisk på stekt hvit fisk med en feit smørsaus. For å ikke velge det opplagte har jeg i dag valgt å lage en rett av kylling med paprikasaus og søtpoteter (+smør da), som bør være en super match til den fete Pouilly Fuisse`n som Mads har funnet frem til. Prøv maten og vin-matchen og se om jeg har lyktes. Selv er jeg lovlig godt fornøyd. Uansett hva du ender opp med å drikke – vann, vin eller juice, kok i vei! Oppskriften er til 4 personer.

Dette trenger du:

 • 4 kyllingbryst, helst med skinn
 • 8 søtpoteter
 • 1 bunt vårløk
 • 1 pakke aspargesbønner
 • 1 glass med grillet rød paprika
 • 2 sjalottløk
 • 5-6 fedd hvitløk
 • olivenolje
 • 50 gram usaltet smør til sausen + litt ekstra smør til kyllingen
 • 2,5 dl grønnsaksbuljong
 • salt og pepper

Slik gjør du det:

Søtpotetene:

Start med å kutte søtpotetene i båter. Ha dem i et ildfast fat sammen med aspargesbønnene og vårløken. Ha på en god klunk med olivenolje, salt og pepper. Vend det godt slik at alle grønnsakene er smurt godt. Ha det inn i ovnen på 200 grader til søtpotetene er møre, ca 25 min.

Sausen:

Finkutt paprika, sjalottløk og hvitløk og fres det et par minutter i olivenolje i en gryte. Så har du i grønnsaksbuljongen og la det koke sammen i 8-10 minutter. Del det kalde usalta smøret i terninger og visp det inn, bit for bit. Smøret gjør at sausen tykner og runder av den pikante smaken fra paprikaen. Til slutt kjører du sausen glatt med en stavmikser. Hold sausen varm til servering.

Kyllingen:

Løsne skinnet på kyllingfiletene forsiktig fra den ene siden. Legg inn litt usaltet smør og litt ønskede urter (for eksempel salvie). Ha salt og pepper på filettene og stek dem i varm panne – skinnsiden først. Når du har fått et fint skinn snur du fileten og steker den videre i 2-3 minutter. Ha filetene i et ildfast fat og stek videre i ovnen på 200 grader i 7-8 minutter. La filetene hvile i 5-6 minutter.

Så er det bare å legge opp. Varme tallerkener, kylling, grønnsaker og saus – SPIS!

6 tanker om “Stange-kylling med paprikasaus og søtpoteter

  • den er super enkel å lage og passer veldig godt til kylling! Har brukt den til svin også – sweet!

Det er stengt for kommentarer.