Smak av sommer

På tross av regn og grå himmel har vi mulighet til å spise solskinn – og dette er smak av sommer og sol. Her i Telemark er vi velsignet med fantastiske bær, og i denne oppskriften er det bare fantasien som kan sette en stopper for smaksopplevelsen. Markjordbær, bringebær i veikanten, naboens ripsbusk eller jordbærene fra Borgestad gård – alt kan brukes. I stedet for å bruke vanlig krem eller is har jeg valgt å bruke vaniljekesam en lett, syrlig og søtt produkt fra Tine som du bør sjekke ut! Min variant av ”smak av sommer” lages slik:

Dette trenger du:

  • Vanilje-Kesam
  • Bringebær
  • Rips
  • Oreo-kjeks
  • Pecan-nøtter
  • Sitronmelisse

Slik gjør du det:

Dette er jo kke en rett du skal koke eller lage – her snakker vi om simpel anrettning.

Start med å knuse 2 Oreo-kjeks som du har i bunnen av en dessertskål. Så legger du Vanilje-Kesam, nøtter, bær og kjeks lagvis til du tenker at dette er nok til en persjon. Avslutt hver dessertskål med noen fine bær og pynt med sitronmelisse eller noen små blomster om du har.

Håper du tar sjansen på en litt annerledes sommerdessert, og serverer deg selv og gjestene dine en smak av sommer i helgen! Ha en strålende sommer videre enten du jobber eller har ferie. Husk at sommeren kan nytes uansett hver – den kan oppleves og nytes gjennom munnen!