Pølser & Coleslaw

 

Det er jo ingen kunst å tilberede pølser, men det er en kunst å velge ut de gode pølsene. De siste måneders skriverier om MUK og tilsetningsstoffer  har gjort at jeg mer enn en gang har hoppet over pølsemiddagen. Ikke for det – en wiener i brød på Perry Bar med deres hjemmelagde sennep ”må” jeg ha en gang i blant.

Tilbake til gode pølser. I telemark har vi faktisk to veldig bra pølseprodusenter. Holte Gård lager fantastiske kyllingpølser med karve og Grillpølsene til Brubakken i kragerø er et must på grillen hjemme hos meg når sommeren er her.

Pølser er kort fortalt kjøtt, fett og krydder i en tarm. Stort sett er pølsene du får kjøpt her hjemme ferdige og skal bare varmes opp. Jacob`s har lansert noen pølser nå hvor farsen er rå. Per nå så får man tak i Salciccia, Choricco og Bratwurst – alle tre med fin ballanse mellom kjøtt, fett og kryderier. Det jeg liker nesten best ved dem er den grove konsistensen. Dette er pølser som passer perfekt på grillen. Jeg bruker dem ofte også på pizza. Da lager jeg små kjøttboller av farsen – supert!

Når du lager dagens rett så ligger ikke arbeidet i pølsene. De lager du bare noen lette snitt i og griller. Det er tilbehøret i dag som er saken – COLESLAW! Det passer til alle typer grillet kjøtt og er både saus og salat i ett – kjekt!

Dette trenger du:

 • Gode pølser – f.eks en av de slagene jeg nevnte over.
 • 300 gram sommerkål
 • 1 stor gulrot
 • 1 grønt, syrlig eple – f.eks Granny Smith
 • ½ dl majones
 • 1 dl creme fraish
 • 2-3 ss saft av sitron
 • 2 ss HP-saus
 • 3 ss finhakket sylteagurk
 • salt & pepper
Slik gjør du det:

Start med kålen. Ta av de ytterste bladene. Del kålen i to og fjern den hvite stilken. Finsnitt kålen og ha den i en stor bolle. Så rasper du 1 gulrot og 1 eple, og har det i sammen med kålen. Ha så i majones, creme fraish, sitronsaft, HP-saus og sylteagurk. Smak til med salt og nykvernet sort pepper. Denne coleslaw`n kan du gjerne lage noen timer før du skal servere den – da sette smakene seg bedre. Serveres kald sammen med ønsket kjøtt – jeg valgte pølser!

Ferie eller ikke – mat må man ha. Kos deg!

5 tanker om “Pølser & Coleslaw

 1. Herlig oppskrift, Lars! Eg er glad i gode pølser, men må innsjå at her eg bur er det stort sett Gilde og Prior eg får tak i. Ikkje for det; dei har mange gode pølser dei òg etterkvart! Då er det desto viktigare at tilbehøret er bra. Coleslaw er rett og slett berre nydeleg! Har famla og leita etter «rette» oppskrifta lenge, utan heilt å finne den. Eg jobba ein periode i USA og då var vi ofte på Kentucky Fried Chicken. Der fekk vi sjølvsagt coleslaw-salat som tilbehør. Den var heilt sikkert ikkje verdens beste, men minna eg knytter til den salaten er fantastiske!

  Neste gong vi får grillvèr på Sunnmøre skal eg prøve denne oppskrifta.

  Lekre bilete, forresten!

  ToveHD

  • Herlig Tove! Coleslaw er jo bare så godt. Glemmer det bare, men nå blir det MYE CS fremover!

   Takk for bildeskryt! Har vært på kurs, hahaha

   God Sommer til deg 🙂 Lars

 2. Jacobs pølser fantastiske. Men nå skal jeg deg et lite vennlig råd, og det er dessverre i samme bane som disse MUK tipsene.

  Jeg er jo fra Kragerø, så jeg er en insider. 😀 Mitt råd er å ikke spise pølsene fra Brubakken (ja de er gode). Jeg kjenner flere som har sett prosessen bak, og det puttes unevnelige ting i de pølsene (det er kjøtt, men det er kjøtt de fleste andre ville kastet).

  For noen år siden var det 2 slaktere i Kragerø. Dessverre overlevde ikke den beste av de 🙁

 3. Det må jammen meg ha vore litt av eit fotokurs du har vore på, hi, hi!!! Og heilt sikkert med svært dyktige og engasjerte kursdeltakarar!

  God sommar til deg òg, Lars! Ser du skal sitte i ein spennande Salmajury om litt!

  ToveHD

 4. Nydelig oppskrift på kålsalat, må jeg prøve! Elsker coleslaw, men aldri prøvd å lage selv. Må tipse deg om slakter Idsøes pølser fra Stavanger, rene, herlige med maks kjøttinhold, ingenting grums der! Litt usikker på forhandlere rundt om i landet, som utflytter fra Stavanger var jeg overlykkelig når jeg fant dem på Gutta på Haugen på St. Hans haugen i Oslo:) verdt å kjøpe med seg om du kommer over! Matglad hilsen fra Elisa:)

Det er stengt for kommentarer.