Sommersalat

Det er i skrivende stund eksakt en uke til jeg skal ut i ferie. Late dager med museflettene, sol, god mat & drikke, venner og fine opplevelser. Jeg gleder meg som et barn til nesten alt. Det er bare en sak, også i år, som jeg gruer meg litt til. Jeg vet at når jeg først har kastet meg ut i det så er det greit, og når sola har fått satt farge på det blir det bedre. Hva er det jeg fabler om? Jo, å hive klærne. Med en kropp støpt i skummet melk, blåhvit og litt fet. Det tar et par dager før jeg puster med magen. Har du det som meg kan kanskje denne retten være noe å lage fremfor ostepølser på grillen i helgen. Og er du komfortabel med akkurat den du er, så er trøsten at denne salaten er himmelsk uansett! Oppskriften er til 4.

Dette trenger du:

Blandet salat – jeg brukte radicchio rosso og frisee

 • 1 bunt grønne asparges
 • 8-10 gode småtomater
 • 1 sitron
 • 1 raus neve walnøtter
 • 1 liten neve tørket tranebær
 • 1 neve krutonger
 • 200 gram chevre (hvit geitost)
 • 4 ss god olivenolje
 • 2 ss walnøttolje (kan droppes)
 • 1 ss hvitvinseddik
 • 1 ts dijonsennep
 • sitronsaft
 • 1 ts sukker
 • Nykvernet pepper og salt

Slik gjør du det:

Start med å legge chevren i kjøleskapet. Det er viktig at den er avkjølt når den skal i pannen helt til slutt.

Vinagretten:

Bland sammen alle ingrediensene i en bolle. Bland det godt og smak til med sitronsaft, salt og pepper. Den skal være både syrlig og sterk. Sett kaldt til den skal brukes.

Salaten:

Kok opp saltet vann og kok aspargesen i 2 minutter. Hell av vannet og la aspargesen hvile til du skal legge opp salaten.

Vask, tørk og riv salaten og ha den i en bolle. Hell over vinaigretten og bland den inn med hendene slik at all salaten blir dekket med vinaigretten. Ikke ta alt med det samme. Du vil ha passe mengde og ikke en for ”våt” salat. Så blander du inn tomater, walnøtter, asparges og tranebær.

Nå skjærer du chevren i 1 cm tykke skiver. Varm en teflonpanne godt og stek osteskivene på den ene siden i ca 1 minutt – til den får en gylden stekeskorpe.

Legg opp salaten og chevre-skivene på tallerkener eller sett salatbollen rett på bordet. Til slitt strør du over noen krutonger – SPIS!

Drikke? Vann, Poly Fume eller Sancerre…

2 tanker om “Sommersalat

 1. Dette ser veldig deilig ut Lars! Og her kan du også bruke granateple – jeg har fått med meg at du også styrer litt med å øke bruksområdet til diss deilige knaprige overraskelsene, hadde sikkert vært knallgodt i denne salaten. Og hvis du vender chevren i litt mel før du steker den så er det akkurat som om den blåser seg opp litt og får en deilig stekeskorpe og blir deilig og myk og mild inni.

  Tror jammen jeg skal lage meg en salat i dag.

  Fantastiske bilder – som alltid!

Det er stengt for kommentarer.