Kylling, bakte rotgrønnsaker og gnocchi med brunet salviesmør

Har du det slik at du noen ganger bare MÅ ha noe? Jeg har slike ”cravings” på mat, og da jeg kom i butikken i går bare måtte jeg ha rotgrønnsaker. Det er en herlig tid nå med ferske norske grønnsaker i butikken. Bunter med små gulrøtter, persillerøtter og rødbeter. Herlige råvarer hele året, men akkurat nå på sitt beste!

Den aller beste måten å få frem sødmen og smaken i rotgrønnsaker synes jeg er å bake dem i ovnen. Så det har jeg gjort her i dag. Som ”tilbehør” til grønnsakene har jeg valgt stekt kyllingbryst med salvie og gnocchi med brunet salviesmør.

Jeg har valgt å bruke kyllingbryst med skinn fra Stange. Den er dyr, men den smaker eventyrlig. Det sprø skinnet og de store filetene er lett å tilberede saftig, men også priors fileter vil funke fint.

Dette trenger du:

  • 4 kyllingbryst
  • 12 små gulrøtter
  • 6 små persillerøtter
  • 500 gram gode småtomater
  • 1 potte salvie
  • 60 gram usaltet smør
  • 1 pakke med gnocchi (om du vil jukse som meg, eller lag dine egne)
  • saften av ¼ sitron
  • Salt og Pepper

Slik gjør du det:

Start med å vaske grønnsakene. Del dem i biter om du ønsker det. Selv valgte jeg å ha dem hele – de er jo så pene! Ha grønnsakene i et ildfast fat sammen med tomatene. Ha på en god klunk olivenolje og salt og pepper. Rotgrønnsaker trenger en god del salt så ta litt i. Sett det hele i ovnen på 200 grader til grønnsakene er møre – ca 30 minutter.

Snitt kyllingfiletene nesten i to, og ha 5-6 salvieblad i snittet. Ha smør eller olje i en panne sammen med 2-3 fedd hvitløk, salt og pepre og stek filetene på skinnsiden til skinnet er sprøtt og har fått litt farge.

Stek så på andre siden i 2-3 minutter. Så har du kyllingene over i et ildfast fat og lar dem få 8-10 minutter i ovnen på 200 grader. Bruker du de mindre priorfiletene så holder det med 5-6 minutter.

Gnocchi må du gjerne lage selv om du har tid. Min erfaring er at de du får kjøpt ferdig er så pass gode og min tid er såpass dårlig at jeg sverger til dem. Kok dem i 2 minutter i lettsaltet vann. Hell av vannet.

Brun usaltet smør i en panne. Ha i 10-12 salvieblader. Når smøret er klart har du gnocchiene i smøret og lar dem surre med på sterk varme til de får litt farge.

Så gjenstår det gledelige. Legg opp på varme tallerkener og SPIS. Kanskje dette er noe å servere vennene på St.Hans…

5 tanker om “Kylling, bakte rotgrønnsaker og gnocchi med brunet salviesmør

  1. Oj…. Såg kjæmpegodt ut!! ….gnocchi… Hm..ka e de?? Herved bestillt in i hyllanj på bua her…snedi:-) bi arti å prøv!

Det er stengt for kommentarer.