Reke- & Fennikelsalat med Paprika-aioli

Råvaren i dag er reke – sommerfavoritten med svingende priser som sørger for at pressen har noe å fylle spaltene med når hele Norge dovner til og tar ferie.

Reker er for de fleste av oss synonymt med loff, majones, sitron og dill. En kombinasjon som er perfekt – nesten så perfekt at det ikke er grunn til å klusse med den. Jeg har likevel latt meg inspirere av Odd Ivar Solvolds oppskrift, og endte opp med denne ”jazza” varianten. Sjekk det ut – det er utrolig godt! Oppskriften er til 4 personer.

Dette trenger du til rekeblandingen:

  • 2 kg ferske reker
  • 1 stor fennikel eller 2 små
  • saften av ¼ sitron
  • 3 ss god olivenolje
  • 1 neve gode sorte oliven
  • sort, nykvernet pepper

Slik gjør du det:

Pill rekene og ha dem i en stor bolle. Vask og tørk fennikelen og kutt den i så tynne skiver som mulig (som om det var en løk) – ha fennikelen i bollen med rekene. Press over sitronsaft, ha på olivenoljen og ha i de sorte olivenene.

 Til slutt kverner du over litt sort pepper. Bland det hele godt og sett til side.

Dette trenger du til paprika-aioli:

  • 1 egg
  • 1 glass med ferdig grilla paprika
  • 3 fedd hvitløk
  • saften av ½  sitron
  • 3 dl solsikkeolje
  • 1-2 ts Dijon sennep
  • Chilipulver
  • Salt

Slik gjør du det:

Finn frem kjøkkenmaskinen og ha i 1 egg, den grilla paprikaen, saften av ½ sitron, Dijon-sennep og hvitløken. Kjør det hele i kjøkkenmaskinen mens du heller på solsikkeoljen i en tynn stråle. Kjør til du har en jevn masse med konsistens som aioli. Smak til med chilipulver og litt salt.

Ved servering kan du sette det paprika-aioli og rekeblandingen på bordet og servere med ønsket, godt brød. Hva du ender med i glasset er opp til deg, men en Chablis ville nok ikke bli helt feil…

Ha en strålende forsommerhelg!

 

 

 

10 tanker om “Reke- & Fennikelsalat med Paprika-aioli

  1. Jada!!!!! Når vi ein eilljer annan gång får varmi og sol, ska de herre prøvas ut!!! Gle meig!

    • hahaha – varmen kommer Hilde! I værste fall får du fyre i peisen og pille rekene når du kjenner svetteperlene komme 🙂

  2. Mmmm… Elsker reker (det er jo usørlandsk å ikke gjøre det)! Og så er det jo absolutt en oppskrift som passer for de enestående 🙂
    BTW: fint «hjertebilde»!

  3. Spennende salat!
    Vil gjerne tatt en prat for å oversende deg noen Tind spekematprodukter som du må smake og kanskje teste i noen retter?! Ta gjerne kontakt på mail

    • Hei Ellen! Så fint du likte oppskriften 🙂
      Send meg gjerne en e-post på «lars.fredriksen@online.no»
      God helg – Lars 🙂

  4. Hvordan får du aiolien til å funke når du bruker metallredskaper sammen med hvitløk? Jeg opplever at jeg får en kjemisk reaksjon som gir en dårlig smak når jeg kjører metall og hvitløk sammen; testet dette mange ganger og funnet at det gir en mildere runder smak uten «metallsmak» hvis jeg kun benytter tresleiv og plastbolle; helst tremorter til å knuse hvitløken i først til å frigjøre all smak og slikt.

    Gi meg gjerne tips!

    • Jeg pleier å bruke en glassbolle og tresleiv til dette – denne gangen brukte jeg foodprosessoren og det funket overaskende godt (glassbolle med metallkniv) 🙂

Det er stengt for kommentarer.