Råvaren i dag er reke – sommerfavoritten med svingende priser som sørger for at pressen har noe å fylle spaltene med når hele Norge dovner til og tar ferie.
Reker er for de fleste av oss synonymt med loff, majones, sitron og dill. En kombinasjon som er perfekt – nesten så perfekt at det ikke er grunn til å klusse med den. Jeg har likevel latt meg inspirere av Odd Ivar Solvolds oppskrift, og endte opp med denne ”jazza” varianten. Sjekk det ut – det er utrolig godt! Oppskriften er til 4 personer.
Dette trenger du til rekeblandingen:
- 2 kg ferske reker
- 1 stor fennikel eller 2 små
- saften av ¼ sitron
- 3 ss god olivenolje
- 1 neve gode sorte oliven
- sort, nykvernet pepper
Slik gjør du det:
Pill rekene og ha dem i en stor bolle. Vask og tørk fennikelen og kutt den i så tynne skiver som mulig (som om det var en løk) – ha fennikelen i bollen med rekene. Press over sitronsaft, ha på olivenoljen og ha i de sorte olivenene.
Til slutt kverner du over litt sort pepper. Bland det hele godt og sett til side.
Dette trenger du til paprika-aioli:
- 1 egg
- 1 glass med ferdig grilla paprika
- 3 fedd hvitløk
- saften av ½ sitron
- 3 dl solsikkeolje
- 1-2 ts Dijon sennep
- Chilipulver
- Salt
Slik gjør du det:
Finn frem kjøkkenmaskinen og ha i 1 egg, den grilla paprikaen, saften av ½ sitron, Dijon-sennep og hvitløken. Kjør det hele i kjøkkenmaskinen mens du heller på solsikkeoljen i en tynn stråle. Kjør til du har en jevn masse med konsistens som aioli. Smak til med chilipulver og litt salt.
Ved servering kan du sette det paprika-aioli og rekeblandingen på bordet og servere med ønsket, godt brød. Hva du ender med i glasset er opp til deg, men en Chablis ville nok ikke bli helt feil…
Ha en strålende forsommerhelg!
Jada!!!!! Når vi ein eilljer annan gång får varmi og sol, ska de herre prøvas ut!!! Gle meig!
hahaha – varmen kommer Hilde! I værste fall får du fyre i peisen og pille rekene når du kjenner svetteperlene komme 🙂
Mmmm… Elsker reker (det er jo usørlandsk å ikke gjøre det)! Og så er det jo absolutt en oppskrift som passer for de enestående 🙂
BTW: fint «hjertebilde»!
Så klart la du merke til hjerte-rekene 😉
Takker, da vet man hva man skal servere fredags kveld!!:)
Så bra da Siv – kos deg!
Spennende salat!
Vil gjerne tatt en prat for å oversende deg noen Tind spekematprodukter som du må smake og kanskje teste i noen retter?! Ta gjerne kontakt på mail
Hei Ellen! Så fint du likte oppskriften 🙂
Send meg gjerne en e-post på «lars.fredriksen@online.no»
God helg – Lars 🙂
Hvordan får du aiolien til å funke når du bruker metallredskaper sammen med hvitløk? Jeg opplever at jeg får en kjemisk reaksjon som gir en dårlig smak når jeg kjører metall og hvitløk sammen; testet dette mange ganger og funnet at det gir en mildere runder smak uten «metallsmak» hvis jeg kun benytter tresleiv og plastbolle; helst tremorter til å knuse hvitløken i først til å frigjøre all smak og slikt.
Gi meg gjerne tips!
Jeg pleier å bruke en glassbolle og tresleiv til dette – denne gangen brukte jeg foodprosessoren og det funket overaskende godt (glassbolle med metallkniv) 🙂