Pastasalat

Først en innrømmelse. Jeg har alltid tenkt at pastasalet kun hører hjemme på ”klubb” og i venninners lag. Sist jeg fikk servert pastasalat var da en av damene jeg studerte med på sykepleien tok i mot kollokviegruppen hjemme. Ikke til forkleinelse for studinens servering, men det er noe med kald pasta, mais på boks, feta og plukka kylling som bare må bli litt kjedelig.

Da jeg skulle lage meg middag her om dagen så tenkte jeg at PASTASALAT må jo være det perfekte tilbehøret til grillet kjøtt eller italienske kjøttboller. Etter litt fundering i frukt- og grøntavdelingen på nærbutikken hadde jeg landet planen for min første hjemmelagde pastasalat. Målet var å lage en salat som skulle mette og være fet, sprø, frisk og spicy. Selv synes jeg at jeg fikk det til – prøv den du og se om du er enig. Har du ingredienser du vil bytte ut så vær kreativ. Min regel er at det ikke finnes regler!

Denne salaten vil bare bli bedre om du lager den dagen i forveien. Da vil smakene sette seg bedre. Uansett anbefaler jeg at du lager den en god time før servering. Jeg valgte å lage kjøttboller av den italienske rå, svinepølsa som heter SALSICCIA. Da former du bare små kjøttboller av farsen. Neste gang skal jeg servere denne pastasalaten til grillet entrecôte. Oppskriften er til 4 personer.

Dette trenger du:

 • 1 tube majones
 • 1 beger creme fraish
 • 1 sitron

1 ts sukker

 • 2 grønne syrlige epler – jeg brukte Granny Smith
 • 4 ”staver” stangselleri

 • 6 vårløk
 • 1 rødløk
 • 1 rød chili
 • 1 fedd hvitløk
 • 3 ss med biter av soltørket tomat
 • noen blader frisk basilikum
 • salt og pepper
 • 1 raus neve med walnøtter
 • 500 gram ønsket pasta – f.eks skruer

Slik gjør du det:

Start med å koke pastaen som anvist på pakningen. Pass på at den blir kokt ”al dente” – myk, men med tyggemotstand. Hell av det kokende vannet, og avkjøl pastaen i rennende kaldt vann.

Kutt vårløk, stangselleri, eplene, chili og hvitløk i passe biter og bland det inn sammen med den avkjølte pastaen.

Så blander du sammen majones, creme fraish, saften av en sitron og sukker. Smak til med salt og nykvernet pepper.

Så blander du dette inn sammen med grønnsak- og pastablanding. Sørg for at dressingen dekker skikkelig. Sett salaten kjølig i minimum 1 time.

Ved servering så strør du over soltørket tomat og walnøtter. Pynt med noen basilikumblader. Server salaten til grillet kjøtt eller som jeg, italienske kjøttboller.

Server dette gjerne sammen med foccacia eller et annet brød du foretrekker.

Ha en strålende pinse og kos deg med god mat og drikke!

6 tanker om “Pastasalat

 1. Dette ser vidunderlig ut og skal testes i nærmeste framtid! Jeg har gjort stor suksess med mange av rettene dine tidligere, ikke minst den bitre salaten med lun chevre: himmelsk! Så takk for nok en oppskrift som jeg er ganske sikker på vil smake fortreffelig, keep them coming:)

Det er stengt for kommentarer.