Grillet Laks med ”spicy” Mangosalat

Dette har vært en merkelig vår. Sommerdager i starten av mars, vinter i april og mai med lett blanding. De siste dagers vær har lokket frem både fregner og grill hjemme hos meg, og jeg bare elsker det. Kjenne at det brenner i panna når kvelden kommer, la museflettene bade i vannsprederen og høre gressklipperen gå varm hos naboene – sweet!

I dag har jeg kokt sammen en rett som passer perfekt til verandaliv og fine vårdager. Hovedråvarene er en kjent og en ukjent – laks og mango. Ikke akkurat en klassisk kombinasjon, men det betyr ikke at det ikke er en fin match. Laksen griller jeg, mens mangoen skal få følge av lime, rød chili og frisk koriander. Fet og salt fisk mot spicy, frisk og søt salat – gled deg til å smake. Oppskriften er til 4 personer.

Dette trenger du og slik gjør du det:

 • 600 gram laksefilet
 • 2 lime
 • 2 mango
 • 2 røde chili
 • 1 potte frisk koriander
 • salt
 • creme fraish

Start med å lage mangosalaten. Det blir bare bedre om den står en time eller to, slik at smakene får satt seg. Når du kjøper mango kjenn litt på dem. Du vil ha en mango som ikke er for hard og ikke for myk – bare akkurat passe, da er den moden, søt og god.

Skrell mangoen og kutt fruktkjøttet i terninger, ca 2 x 2 cm – jeg brukte en skarp kokkekniv som jeg skar av det tynne skallet. Ha mangoen i en stor bolle. Så presser du over limesaft av 2 lime. Finsnitt den røde chilien og ha de i bollen.

Tilslutt grovhakker du en potte med korander som du har i bollen. Bland godt og sett kaldt. Ta salaten ut 30 av kjøla 30 minutter før du skal servere.

Laksen.

Del laksefileten i passe biter – ca 150 gram per person. Salt fisken godt. Så sørger du for at grillen (eller grillpanna) er skikkelig varm. Grill fisken på den ene siden i 2-3 minutter før du gir den noen kjappe sekunder på den andre siden.

Legg opp salaten og den grillende laksen på tallerken. Ha på en ”dæsj” creme fraish og server med kokt ris. Hjemme hos meg ble fisken og salaten spist ”bar”. Grunnen til det er at jeg, etter å ha tatt av meg på overkroppen, disse varme vårdagene har blitt minnet på to ting; solfaktor og ”low-carb”.

Mads har tatt for seg noen viner i den rimelige enden av skalaen i dag. Da jeg så rosèvinen tenkte jeg at denne retten ville passe godt. Perfekt match til grillet rødfisk, solbrent panne og verandaliv – sommeren er like rundt hjørnet!

Kos deg med mat, drikke og de folka du har i din nærhet, og ha en strålende helg!

Dette innleget vil du også kunne lese i TA fredag, 04.05.12

8 tanker om “Grillet Laks med ”spicy” Mangosalat

 1. mmm dette så virkelig godt ut…
  tror jeg kunne spist fisk hver dag…så nye oppskrifter på fisk er alltid godt å ta med seg 🙂

  ha en fortsatt fin uke, og nyyyt solen 🙂
  Ann-Charlotte

  • Hei Silje! Den var overraskende god. Selv er jeg ikke så sterk på søtt tilbehør, men sammen med lime og chili ble dette skikkelig bra mot den feite fisken 🙂 God helg!

 2. Dette så da fristende ut !
  Artig måte å bruke mango på, en frukt jeg sjelden spiser, annet enn i østen…så det var å se.

  Ønsker deg en god middag, idag også !

  PS, finfin blogg du har 🙂

Det er stengt for kommentarer.