lat veggis

klokka er langt over leggetid. du er sulten. du er litt trist. du skulle idielt sett hatt din bestevenn for hånden. du savner en kjæreste. spotify spiller bare de melankolske melodiene. boka du leser er det tristeste. du vil ha trøst. du vil bli holdt rundt…

DU har sikkert aldri kjent på dette, men jeg legger meg flat og inrømmer at jeg har vært der. Og hva gjør jeg da? Jo, jeg koker. I grunn er det et under at jeg ikke ruller, for slike kvelder kan det være noen av. sender en takk til mine slitte løpesko for at jeg ikke har et tresifret tall på BMI.

Men hva skal man koke på slike tidspunkt? Som oftest er det slunkent i kjøleskapet og ungene sover i huset så det er uaktuelt å stikke på benser`n for å proviantere. Jeg er en pannekake-elsker på natten, men noen ganger må jeg ha det salt.

Dette lagde jeg en slik kveld tidligere denne uka. Jeg rotet frem en fant fra hver bygd og krysset fingerne for at det skulle bli bra – og denne gangen ble det så pass bra at jeg hiver det ut her til deg.

Ikke heng deg opp i ingrediense jeg brukte. Ta heller dette blogginnlegget som en inspirasjon til å ta tak i det du har i huset, og SPIS deg videre ned i eller UT av den sentimentale spiralen (ler)

Dette brukte jeg, og slik gjorde jeg det;

1 rødløk, 3 fedd hvitløk, 1 rød paprika og 1/2 rød chilli - alt finhakket - fikk seg en omgang i 1 ss andefett (har du olje eller smør er du der)

Når løk&co er smeltet har du i 2 ss chreme fraish og 1 ss grønn pesto - rør rundt

blir blandingen for tykk har du i litt av pastavannet

kok pasta (den typen du har i skapet) i godt saltet vann. Kok pastaen heller 30 sekunder for lite enn for mye - smak underveis. Ha pastaen i sausen rør rundt og smak til med saft fra en sitron, lime eller hva du nå har som kan gi litt SYRE

FLAKS - jeg har alltid urter i huset og fikk litt hjelp av frisk basilikum og fersk mozzerela

 

  

8 tanker om “lat veggis

  1. Pasta er en utrolig takknemmlig ingrediens i de tilfellene det må lages mat ut fra det som finner i kjøleskapet! En god miks av grønnsaker og diverse meieriprodukter blir bra nesten uansett!

  2. Akkurat hva jeg lettet etter, en enkel pasta rett med grønnsaker i !

    Takk – dette blir perfetto 😉

    god søndag

Det er stengt for kommentarer.