thai-nudler

Da jeg så at Mads skulle presentere alkoholfri vin i dag ble jeg litt glad. Som arbeidende i rusomsorgen er det godt å se at det faktisk finnes alternativer ut over mineralvann for de av oss som av ulike grunner ikke drikker alkohol. Det har også skjedd en utvikling hos noen av de gode restaurantene. Sist jeg spiste på Restaurant Oscarsgate i hovedstaden ble vi presentert en ”juice-meny” som var tilpasset og avstemt mot maten – slikt er både bra og artig! Men det var mat og ikke drikke jeg skulle mene noe om her.

Jeg har valgt å lage en rett som vil passe godt til Natureo Free Muscat 2010 som Mads tar for seg i dag. Retten er improvisert frem etter å ha laget diverse Thai-retter. Denne scampi-nuddelsuppen er både hot, frisk og fresh. Ikke la deg skremme av alle ingrediensene, for dette er en rett som kun tar en halvtime å lage og det kan i grunn ikke gå galt. Oppskriften er til 4 personer.

Dette trenger du, og slik gjør du det:

Start med å rense scampi, 500-600 gram (eller gjør som jeg å kjøp dem ferdig renset) De aller fleste butikker selger frosne scampi som absolutt kan brukes.

Ta frem en wokpanne eller en stor stekepanne med høye kanter. Ha en nøytral olje i den varme pannen sammen med 4 fedd, finhakket hvitløk, 1 ss pasta av sitrongress, 1 ss revet, frisk ingefær og 1 finhakket rød chili (med frø og det hele).

Så har du rå scampi i pannen og steker dem hurtig til de begynner å endre farge fra grå til rosa.

Samtidig har du i 5-6 snittende vårløk og 2 hjertesalater som du har delt i store biter. Hell på en boks med kokosmelk. La det hele koke opp.

Sammen med kokkosmelken har du i 2-3 ts med Fish-sauce.

Fish-sauce har en stram smak så smak deg frem. Den tilfører både salt og karaktær som er essensiell i thai-mat. Nå vil du ikke la dette koke lenge. Kåken skal få tid til å bli varm, men ikke falle for mye sammen og scampiene skal ikke bli til viskelær. Smak til med saften fra en lime og eventuelt mer fish-sauce.

Kok eggnudler som avvist på pakken, ca 3 minutter. Bland eggnudlene sammen med godsakene i woken og dryss over raust med finhakket, frisk koriander. Sett det hele på bordet og SPIS!

Benytt helgen til å prøve noe nytt, og nyt både folk og mat – god helg!

6 tanker om “thai-nudler

  1. Ser utrolig godt ut! Jeg skal nyte både folk og mat i helgen, og det håper jeg du også skal:)

Det er stengt for kommentarer.