BIFF-SANDWICH

Det nærmer seg grillsesongen. Vi har hatt flere dager så langt i 2012 hvor det har rykket i grill-foten min, uten at jeg har våget å grave frem kulegrillen i frykt for hva naboene skulle mene om den litt eiendomelige single mannen med den alltid litt for skittne bilen. Allikevel har jeg i dag våget meg på noe som ”burde” vært på grillen, nemlig tykke, store marmorerte stykker av entrecôte. Dette utsøkte stykket av storfeet hvor all god smak sitter. Siden jeg skulle ha besøk av noen kompiser så tenkte jeg at jeg skulle servere entrecôte`n på en sandwich.

Dette er den perfekte ”klubbmat” for gutter og barske damer, fin fredagsrett og ujålet vennemat.

Jeg serverer biff-sandwitchen med hjemmelaget pommes frites. Det kan høres litt stress ut, men tro meg – det er både lett og verdt tiden. Ta 1 bakepotet per person. Del den i fingertykke staver og skyll potetstavene godt i rennende vann for å bli kvitt det meste av stivelsen. Tørk potetstavene og frityrstek dem i nøytral olje (165-170 grader) i 6-7 minutter til de er gyllende. Legg potetstavene på kjøkkenpapir og la dem få romtemperatur. Like før du skal servere matene varmer du opp oljen til ca 180 grader og steker potetene i 2 minutter. Dette gjør at pommes fritesen blir mye sprøere og holder fasongen bedre, enn om du bare steker dem en gang.

Så sandwitchen. Skjær noen tykke skiver av et surdeigsbrød, eller gjør som jeg å bruk en ferdigkjøpt focaccia. Ha på en god olivenolje og gni inn skivene med litt hvitløk. Grill skivene i en grillpanne til de er gyldene med mønster.

Entrecôten salter og peprer du godt, og så steker du dem i olje/smør på 2-3 minutter på hver sidem, avhengig av størrelsen og hvor blodig du tåler den. Jeg stekte mine 3 minutter og lot dem hvile i 6-7minutter. Kutt entrecôten i cm tykke skiver.

Så legger du opp herligheten. Start med brødet, så ønsket salat, rødløk, gode tomater og agurk, skiver av avocado og til slutt stykker av entrecôten. Ha på en liten ståle god olivenplje på hvert smørbrød. Jeg hadde også på biter av gorgonzola på sandwitchen – finfint til det grillede kjøttet.

Pommes fritsen serverer du ved siden av. Til dette er det fint å servere noen dipper. Jeg brukte Heinz Ketchup og bearnaise sauce – perfekt til en BIFF-SANDWICH.

Kjapt, enkelt og skikkelig momsete – gutta smattet og spiste opp! Ha en strålende helg på kjøkkenet!

2 tanker om “BIFF-SANDWICH

  • hei Didrik!
   jeg har en super oppskrift på bernaise, men den ligger ikke på bloggen. Det skal jeg gjøre noe med en dag!
   Til denne retten jukset jeg og brukte bernaise-sausen fra Jacob`s. Ikke hjemmelaget, men slett ikke ille 🙂
   Kult du liker bloggen! Lars

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *