pommes frites

Jeg har aldri laget pommes frites hjemme. Grunne til det er mange – jeg nevner i fleng:

 • greacy – det er noe med flytende fett som aldri har vært en favoritt
 • faty – fett & karbohydrater i fri flyt (har jo lært noe av f.d. Fruen)
 • varm olje i heimen – føles ikke trygt
 • tidkrevende – jeg har jo aldri tid til slikt
 • harry – det er med pommes frites hjemme på kjøkkenet som brus-maskin hjemme – smaker liksom ikke like godt som på restaurant

Fra og med i går har jeg forkastet denne listen fullstendig. Fra og med nå blir det Pommes frites som tilbehør til «alt» (ler) Det kommer jo så klart ikke til å skje, men seriøst – hjemmelaget pommes frites er enkelt, utrolig godt og slett ikke så greacy som jeg fryktet. Testpanelet bestående av en psykiater og en munk, i tillegg til undertegnede, var enige om at dette mått oftere på bordet på mine ukentlige gutte/mat-kvelder.

Dette tremper du, og slik gjør du det:

Ta 1 bakepotet per person.

Del den i fingertykke staver og skyll potetstavene godt i rennende vann for å bli kvitt det meste av stivelsen. Tørk potetstavene og frityrstek dem i nøytral olje (165-170 grader) i 6-7 minutter til de er gyllende. Legg potetstavene på kjøkkenpapir og la dem få romtemperatur. Så varmer du opp oljen til ca 180 grader og steker potetene i 2 minutter til. Dette gjør at pommes fritesen blir mye sprøere og holder fasongen bedre, enn om du bare steker dem en gang.

Ha den ferdigstekte pommes fritesen i en stor lang panne, ha på rikelige med maldonsalt og SPIS!

6 tanker om “pommes frites

 1. Det ser knallgodt ut hvertfall! Men jeg skal innrømme at masse glovarm olje-biten holder meg unna, skummelt med slikt når man har dyr som løper rundt!

  Ville nesten forventa at du var nede på Jacob&Gabriel i dag, ikke hjemme og lagde pommes frites!

 2. Takk for at du gnir det inn Michelle! Jeg hadde reservert bord, men måtte kaste inn håndkle pga feber-barn :/ 🙂

  • Aw, uffda! Jeg skulle gjerne vært der selv. Men med tanke på at han andre i huset er på jobb der i kveld, så får jeg heller håpe jeg kanskje får en liten smakebit når han kommer hjem!

   Håper feber-barn blir fort friskt!

  • Takk Olav! Og ja, jeg har det rareste og mest nerdete testpanel man kan ønske seg 🙂

 3. Hei! Følger bloggen din med jevne mellomrom og LIKER det du bedriver. Har laget påmmfri før – men dristet meg til det igjen (uten den hersens frityrkokeren) – nå igjen etter inspirasjon fra dette innlegg.

  Sønnene i huset var langt over snittet begeistret og rangerte dette som «best påmmfri EVER» – så takk for inspirasjonen 😉 Keep it up !

Det er stengt for kommentarer.