Jeg har aldri laget pommes frites hjemme. Grunne til det er mange – jeg nevner i fleng:
- greacy – det er noe med flytende fett som aldri har vært en favoritt
- faty – fett & karbohydrater i fri flyt (har jo lært noe av f.d. Fruen)
- varm olje i heimen – føles ikke trygt
- tidkrevende – jeg har jo aldri tid til slikt
- harry – det er med pommes frites hjemme på kjøkkenet som brus-maskin hjemme – smaker liksom ikke like godt som på restaurant
Fra og med i går har jeg forkastet denne listen fullstendig. Fra og med nå blir det Pommes frites som tilbehør til «alt» (ler) Det kommer jo så klart ikke til å skje, men seriøst – hjemmelaget pommes frites er enkelt, utrolig godt og slett ikke så greacy som jeg fryktet. Testpanelet bestående av en psykiater og en munk, i tillegg til undertegnede, var enige om at dette mått oftere på bordet på mine ukentlige gutte/mat-kvelder.
Dette tremper du, og slik gjør du det:
Ta 1 bakepotet per person.
Del den i fingertykke staver og skyll potetstavene godt i rennende vann for å bli kvitt det meste av stivelsen. Tørk potetstavene og frityrstek dem i nøytral olje (165-170 grader) i 6-7 minutter til de er gyllende. Legg potetstavene på kjøkkenpapir og la dem få romtemperatur. Så varmer du opp oljen til ca 180 grader og steker potetene i 2 minutter til.
Dette gjør at pommes fritesen blir mye sprøere og holder fasongen bedre, enn om du bare steker dem en gang.
Ha den ferdigstekte pommes fritesen i en stor lang panne, ha på rikelige med maldonsalt og SPIS!
Det ser knallgodt ut hvertfall! Men jeg skal innrømme at masse glovarm olje-biten holder meg unna, skummelt med slikt når man har dyr som løper rundt!
Ville nesten forventa at du var nede på Jacob&Gabriel i dag, ikke hjemme og lagde pommes frites!
Takk for at du gnir det inn Michelle! Jeg hadde reservert bord, men måtte kaste inn håndkle pga feber-barn :/
Aw, uffda! Jeg skulle gjerne vært der selv. Men med tanke på at han andre i huset er på jobb der i kveld, så får jeg heller håpe jeg kanskje får en liten smakebit når han kommer hjem!
Håper feber-barn blir fort friskt!
Det så kjempegodt ut, Lars! «Testpanelet bestående av en psykiater og en munk» – lovin´it!
Takk Olav! Og ja, jeg har det rareste og mest nerdete testpanel man kan ønske seg
Hei! Følger bloggen din med jevne mellomrom og LIKER det du bedriver. Har laget påmmfri før – men dristet meg til det igjen (uten den hersens frityrkokeren) – nå igjen etter inspirasjon fra dette innlegg.
Sønnene i huset var langt over snittet begeistret og rangerte dette som «best påmmfri EVER» – så takk for inspirasjonen
Keep it up !