juksepizza

Å kalle dette pizza er kanskje å dra det langt, men det er ei ”lese med fyll”. Dette er ikke min idé , men Kari Innreå sin. Kari er kjøkkensjef på en av mine favorittrestauranter – CRU, beliggende i Oslo. Hadde Kari vært ”mann” ville hun vært berømt, men kokkeyrket er en arena hvor det er mennene som tar mest oppmerksomhet.

Jeg har bearbeidet oppskriften og laget mine egne varianter over Kari`s ideer. Oppskriften fant jeg i kokeboken ”Min Mat” – en bok hvor feinschmekerkokker gir fra seg det de selv helst spiser privat og serverer som ”kokkemat”. En ujålete og fin bok med mange gode oppskrifter og herlige smaker – anbefales!

Tilbake til ”juksepizza`n”. Beregn 1,5 pizza til hver person og prøv ut de kombinasjonene du har lyst på – hver kreativ! Her ser du to alternativ / forslag som jeg har som favoritter.

Dette trenger du, og slik gjør du det:

Pizza-bianco med røkelaks & chevre.

Start med en tortilla-lefse (den store typen). Smør på creme fraish. Ha på revet pizzaost – jeg brukte en blanding av Jarlsberg, mozzarella & cheddar.

Så har du på skiver av røkelaks og biter av chevre. Avslutt med litt frisk oregano og nykvernet sort pepper. Ha ”lefsa” inn i ovn på 250 grader i 8 minuter – SPIS.

Pizza med Serranoskinke & gorgonzola.

Start opp med lefse som over. Smør på tomatsaus – jeg brukte Peppes sin ferdige pizzasaus (jeg så jo at dette var juks). Ha på ønsket revet ost. Selv brukte jeg samme som på pizza-bianco. Så har du på skiver av serranoskinke eller annen ønsket skinke. Tilslutt har du på biter av gorgonzola. Inn i ovn på 250 grader i 8 minutter – SPIS.

Dette er bare to eksempler på kjapp og utrolig god juksepizza. Har du lyst til å fylle på med andre ingredienser så kjør på. Dette er en morsom variant og som passer perfekt når man har flere generasjoner rundt bordet. Da kan du tilpasse ingrediensene til de forskjellige preferansene.

Synes du dette høres simpelt ut bør du prøve det ut – selv ble jeg gledelig overrasket, og juksepizza`n har blitt en HIT hjemme hos oss.

20 tanker om “juksepizza

  1. Bra tips! Gjør det samme hjemme, men da med pitabrød delt i to. Blir knallbra, småtrolla elsker å delta i hele prosessen! Skal prøve med tortillas også.

    • Pita-pizza er pop hos oss også,men jeg må si at tortilla ogcreme fraish var en ny hit! Bra med retter som ungene deltar på :))

  2. Tilbaketråkk: Juksepizza med ansjos og egg! | Enestående Mat

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *