Søtpotetsuppe med ingefær og sprøstekt schorizo

En av de tingene som slår meg når jeg tusler rundt i bra matforretninger er mengden av varer som er tilgjengelig. Man kan så å si få tak i det utroligste i butikken på hjørnet. Ingredienser som for var uhørte, utenkelige og ukjente da mamma sto på kjøkkenet for 25 år siden og skulle lage noe godt til fredagskvelden. Nå nesten vasser vi i ingredienser – noen kjente og noen som fremdeles er ukjente.

Da museflettene og jeg var i grønnsaksavdelingen på Myren her om dagen lurte Museflette 2 på hva en søtpotet var. Jeg viste hva det het, jeg visste hvordan det smaker og jeg viste hvordan den kan brukes, men jeg kom på at jeg igrunn bare har brukt den som purè og ovnsstekt som tilbehør til kjøtt. Da tenkte jeg at jeg skulle ta med meg litt søtpotet hjem og la den spille hovedrollen i en rett. Som tenkt så gjort – i dag er det en suppe på søtpotet med litt smak av ingefær og litt sprøstekt chorizo-pølse. Oppskriften er til 4.

Dette trenger du, og slik gjør du det:

Start med å skrelle og kutte 600 gram søtpotet i terninger. Ha søtpoteten i en stor kasserolle med vann. Så tar du å skreller en bit ingefærrot (på størrelse med en walnøtt) del den i 4 og ha i kasserollen. Kok opp og la det koke til søtpotetene er møre. Det tar ca 12-15 minutter. Hell av vannet og og fjern de 4 bitene med ingefærrot.

Så finner du frem stavmikseren, kjøkkenmaskinen eller en skikkelig ballongvisp og moser søtpotetene slik at du har en helt glatt purè. Så sper du med en varm grønnsak- eller kyllingbuljong. Selv foretrekker jeg grønnsaksbuljong – da får suppen en renere smak.

Spe til du har en litt tykk suppe. Tilslutt smaker du til med salt, nykvernet pepper og noen dråper sitron.

 

 

 

Så har du suppen over i varme tallerkener, eller setter gryta rett på bordet.

Ha i biter av revet mozzerella, sprøstek noen skiver chorizo og legg på og avslutt med litt creme frais og en kvast basilikum.

Jeg serverte suppen med noen mozzerella-crostini som jeg kjøpte ferdig på Meny. Et godt alternativ er ferskt brød. Er du en av de som løper med noen kilo for mye om dagen så dropp brødet og kos deg med suppen – den er i god ”low-carb-ånd”.

 

Dette er rimelig, lettvint, mettende og godt. Museflettene mente at søtpotet slett ikke var søt, men suppen ble allikevel godtatt og tallerkenene tømt.

 Sjekk ut søtpoteten – den er til for å brukes!

4 tanker om “Søtpotetsuppe med ingefær og sprøstekt schorizo

 1. Det så veldig godt ut.
  Har aldri forsøkt meg på søtpotet suppe, bare som puree, stekt, bakt og frittert.
  Min mor lagde ofte en gryte med scampi, søtpoteter, chili og kokosmelk, det var vel mer også men jeg kan ikke lage den.
  Den creme fraishen så fast ut, har du latt den renne av først?
  Ha en fortsatt fin kveld
  Liza

  • Hei Liza! Den gryta hørtes god ut! Creme fraishen er kun rørt i og så rett i suppen. Suppen er litt tykk derfor ligger Creme fraishen trygt på toppen 🙂
   Fin kveld til deg!

   Lars

 2. Hei Lars,

  Ser at dette er et gammelt innlegg, men regner med du kan hjelpe. Vi ønsker å ha søtpotetsuppe til bryllupet vårt, men er veldig usikker på hvilken vin vi bør velge til. Personlig er jeg ikke spesielt glad i søte viner, men har allerede sett at det anbefales riesling. Det må også være en type som er rimelig, og lett å få tak i i både innland og utland 🙂 Skal bruke det neste året på å spare opp vinlager 🙂

  • Hei!

   En riesling er ikke en riesling. En rimelig, tørr, fruktig og frisk riesling er «Calle`s» (basisutvalget på polet) Den er et godt alternativ!
   Lykke til med fest, kjole og mann 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *