Indisk kylling-curry

God nytt år til alle lesere av TA`s MAT & VIN! Det er en glede å ta fatt på ett nytt matår for mitt vedkommende. Etter å ha vært på juleturne i nove,ber og hele desember er det en glede å være tilbake på kjøkkenet mitt sammen med museflettene, venner og kokemonsteret mitt (komfyren). Har du det som jeg har du spist nok i jula, men det betyr ikke at vi skal stoppe å spise nå, men en liten endring av fett og kalori-inntak er på sin plass (snakker kun for meg selv her altså). Derfor har jeg gjort som Mads i dag. Tatt for meg en rett som er rimelig å lage, men som allikevel er utrolig god, ”low carb”, mettende og ikke minst ganske rimelig å få på bordet. Oppskriften er til 4 personer.

Dette trenger du, og slik gjør du det:

Start med å få alle ingrediensene opp på benken. Kutt alle grønnsakene først før du starter på kyllingen. Jeg er ikke hysterisk på kjøkkenet, men rå kylling og grønnsaker er IKKE en god kombinasjon. Vær nøye med å bruke forskjellige kniver og fjøler til dette – litt ”kosher-style” her altså.

 

Jeg jukser som vanlig slik at dette passer inn i logistikkutfordringene til en småbarnsfamilie. Har du tid så lag gjerne alt fra bunnen av, men nanbrød, chutney, currypaste og raita mix ligger rett forann deg i bra matbutikker og fungerer supert det også.

 

Kutt 4-5 kyllingbryst i gaffelbit størrelse og stek dem i en varm panne med olje. Når kyllingen har fått litt farge har du i 2 gule løk og en rød paprika som du har kuttet i tynne skiver. La det steke til løken er gylden.

Så har du i 4 ss med currypaste. Jeg bruker Patak`s sterke variant – den finnes i milde utgaver også – ta det som passer din gane. La alt i pannen få steke på svak varme i 4-5 minutter. Det er viktig at currypasten får seg en omgang med direkte varme. Det utløser smakene og gjør smakene mildere og mer ballanserte.

Så har du i 2 bokser med hermetiske tomater. Rør rundt og la det putre i 10-15 minutter. Til slutt har i 2-3 ss creme fraish og noen dråper med saft fra en sitron. Smak til med salt.

Sett gjerne hele gryta rett på bordet, ha på en neve med hakkede cashewnøtter og en raus neve med frisk, hakket koriander – SPIS.

 

 

 

 

 

 

Jeg serverte dette sammen med varme nanbrød og raita. Raita kan du kjøpe som en ferdig kryddermix som du blander med yougurt naturell.

Du kan eventuelt riste krydder (koriander, gurkemeie, cayenne, spisskummin, mynte, fennikel +++) og ta det i en morter, men miksen fungerer. Finhakk litt agurk og bland inn i raitan – ferdig! Har du kropp til det serverer du gjerne retten med kokt ris også.

Håper du benytter helgen til å koke noe godt til deg selv og de du har rundt deg. En indisk smaksbombe er slett ikke ille å starte et nytt år med, prøv! En god helg til deg…

11 tanker om “Indisk kylling-curry

  1. Dette høres jo herlig ut og vi elsker carry, MEN, jeg har laktoseintoleranse og det finnes ikke laktosefri-creme fraiche. Hva kan jeg bruke da?

  2. Hyggelig å finne oppskrifter en får lyst til å prøve. Dette ønsker jeg på bordet etter en kveld på jobb.skal tipse min mann.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *