Nyttårspasta med smak av smør og hav

Så er det tid for årets siste MAT-hilsen fra meg. Det har vært et fint, men rart år for meg.  Fra å koke til en kjernefamilie hver dag, har jeg måtte skru til kjøkkenvanene til uker som alenepappa og uker alene. Det værste med denne endringen er at man savner noen å koke for. Derfor har det vært en ekstra glede å få lov til å koke for deg som leser TA. Målet med MAT&VIN-sidene som Mads og jeg produserer er å skape interesse og glede over mat og drikke. Jeg takker for alle hendvendelser med ris og ros på mail og på bloggen min. Har du ønsker eller spørsmål så ta kontakt – det er gøy!

I dag har jeg laget meg en raus rett basert på råvarer jeg elsker. Dette er en enkel og grei rett å lage om du bare ønsker deg en mettende og god rett, men den kan også være forretten i en herlig nyttårsmeny – det er opp til deg. Oppskriften er til to rause porsjoner, eller som forrett til 4-5.

Dette trenger du og slik gjør du det:

Start med å få gryter og kar på varmen.

Sausen:

Dette er en enkel og klassisk saus tilsmakt med karri og sitronsaft. Ha 4 eggeplommer i en stålbolle. Sett stålbollen over en kjele med kokende vann og start å piske eggeplommene. Så pisker du inn smør (jeg hadde usaltet meierismør – har bunkret opp) 150 gram i biter som du pisker inn til sausen får en fin kremet konsistens. Når du er fornøyd med konsistensen har du i 1 ts karri og noen dråper saft fra en sitron. Tilslutt smaker du til med salt og nykvernet pepper. Hold varm.

Grønnsaker:

Kok opp lettsaltet vann og kok aspargestoppene i 1 minutt før du heller av vannet. Ha 1 ss smør på aspargesen og hold dem varme i kjelen til du legger opp maten.

Ta en gulrot og skjær tynne strimler (se bilde) av den. Legg strimlende i isvann sammen med saften fra en halv sitron.

Pasta: Kok opp lettsaltet vann og kok Linguinnien i 8-9minutter til den er al dente. Hell av vannet og ha en liten klunk god olivenolje på pastaen. Rør rundt og hold varm

Kamskjell:

Får du tak i ferske kamskjell så velg det. Jeg måtte nøye meg med frosne, men det funket også finfint. Tør av dem og stek dem 1 minutt på hver side på sterk varme i god olje og en ss smør.

Så er det å legge opp herligheten. Ha pastaen i varme, store dype tallerkener. Hell på saus og legg på grønnsaker og kamskjell. Til dette ville jeg valgt å drikke en champagne om jeg skulle spist det i morgen, men siden jeg spiste dette midt i romjulen nøyde jeg meg med en enklere petit chablis – et fint alternativ.

Håper du hiver deg rundt og serverer dette til noen du er glad i en dag – kanskje allerede i aften. Det er slett ingen dårlig rett å avslutte 2011 med. Alt godt for siste rest av 2011, og et godt nytt år til deg. Vi sees i 2012!

 

2 tanker om “Nyttårspasta med smak av smør og hav

  1. Hei Lars! Nå har jeg lest det meste som går an å lese på bloggen din. Fantastisk inspirasjon! En fortsatt fin jul og et godt nyttår til deg og dine, gleder meg til å komme hit og samle tips og triks på nyåret.

  2. Dette så virkelig godt ut…Takk for at du deler oppskrifter og inspirasjon med alle oss andre bloggere..
    Godt Nytt År til deg og dine…gleder meg til å følge bloggen din videre i året som kommer:)

    Ann-Charlotte

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *