Kyllingpasta med Gorgonzola-saus

Endelig er det desember. Slik det har blitt med julemarsipan og pinnekjøtt i butikkene allerede fra oktober er det godt at den ordentlige tiden med forventning og julestemning er her – det er advent! På mange måter så er det fristende for et matvrak som meg å pøse ut oppskrifter på julemat og ”ribbe-tips” i disse tider, men jeg har valgt å la det være. De klassiske oppskriftene er ofte nedarvet gjennom generasjoner. Matmagasin, kokebøker, internett og TV flyter over av hvordan du skal få svoren sprø eller hvilket tilbehør man må ha til lutefisken. Derfor vil jeg de neste fredagene presentere retter som er enkle, kjappe og ”ujulete”. Retter du kan koke sammen på fredag eller lørdagskvelden etter at du har vaska gulv, børi bed og bindt opp fugleband. Adventstiden er nemlig ikke bare en tid for stress, men en tid hvor vi må skape rom til forventning og glede. Dagens rett er en skikkelig ”kjappis” som smaker godt og som passere i høstværet vi har i adventstiden 2011. Oppskriften er til 4. Dette trenger du, og slik gjør du det:

Pastaskruene:

Jeg valgte å bruke store, litt tykke pastaskruer fra Jacobs. De er ”kjøttfulle” og gir en følelse av mengde når de spises. Kok som anvist på pakken. Du ønsker dem al dente, slik at det er litt tyggemotstand.

Sausen:

Ha et beger creme fraish i en kasserolle sammen med 100-150 gram ost av typen Norzola eller Gorgonzola. Velger du Gorgonzola så ikke gå for den som heter ”Picante” med mindre du vil ha en veldig skarp saus. Ha så i 2-3 ss kylling fond eller 1 terning med kyllingbuljong. Sett på middels varme og rør underveis til alt er smeltet sammen. Smak til med sort pepper og saften fra en citron. Osten er salt, så ikke ha i salt før du har smakt! Hold varm.

Asparges:

Skrell aspargesen og kutt dem i biter på 3-4 cm. Forvell dem i lettsaltet vann i 1-2 minutter, hell av vannet og la dem hvile i kasserollen til de skal brukes.

Kyllingen:

Del 400 gram kyllingfilet i strimler med en cm tykkelse. Ha en god olje og litt smør i en varm panne sammen med 1-2 ss finhaket estragon og 2 delte hvitløksfedd. Stek kyllingen gylden. Ha så i 4 ss finhakkede soltørkede tomater og de forvellede aspargesbitene. La det frese sammen i 2-3 minutter.

 

 

 

 

 

 

Mens kyllingen og garnityret godgjør seg blander du sausen sammen med pastaskruene. Sørg for at sausen dekker og trekker litt inn pastaen. Ha pastaen over i varme dype tallerkener og legg på kylling/asparges-blandingen. Ha gjerne over noen dråper god olivenolje og sitron. SPIS!

Ønsker deg en herlig fredag, og et måltid uten stress, men fylt av forventning. God helg!

4 tanker om “Kyllingpasta med Gorgonzola-saus

  1. Og for aller første gang på lenge, er jeg lei for at pizzadeigen allerede er satt og for at jeg skal på julebord imorgen…..:-/ Tider skal komme…..

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *