Jacob & Gabriel – grattis med 1 årsdagen!

Når man bor i en liten by er det ikke noe selvfølge å kunne gå ut å spise godt. Veldig ofte, også i Skien, har det beste alternativet vært å fikse gode råvarer og koke hjemme på eget kjøkken. Jeg er jo fremdeles mest for at folk skal eksprimentere og lykkes på eget kjøkken, men det å kunne gå ut, bli servert og få matopplevelser de fleste av oss ikke får til selv er herlig.

For et år siden åpnet restauranten JACOB & GABRIEL i Skien. Bak navnet står det to unge koker som hadde en drøm om å lage en «folkegourmet», og det har de virkelig fått til. Etter 1 års drift har de lykkes å omsette for anselige 10 mill, og atpåtil klart å ende opp med et lite overskudd. Det er imponerende i restaurantbransjen gennerelt, og for de av dere som kjenner til restaurantdrift i Grenland er det intet mindre enn sensasjonelt. GRATULERER!

Selv tror jeg det er noen klare grunner til at Jacob&Gabriel har klart det:

  • Eierne er også kokkene, og legger sjela si i hver tallerken
  • De bruker lokale råvarer og er også flinke til å løfte rimelige råvarer opp på et høyt nivå.
  • De kjører en liten ala carte og en fast 5-retters meny (som kan forminskes til 3 eller 4 ved ønske) Noe som gjør at de ikke må ha for mye råvarer tilgjengelig
  • De kjører i hovedsak på en vinimportør (Mostue). De vil jeg tro hjelper på prisene på vinen inn, men utvalget for kundene blir da også litt smalt. (heller smalt og OK, tross alt)
  • Bedriftysmarkedet i Grenland har valgt å legge igjen representasjons-kroner

godt brød & focaccia

Det er sikkert flere og kanskje viktigere faktorer for siksessen, men dette tror jeg har vært med på å etablere en BRA restaurant i Skien – HURRA, måte det vare!

kantarell skum - virkelig smak av skog

Sist tirsdag var vi 18 personer fra Sykehuset Telemark og hadde Pensjonist-Markering for en hedersmann som takket av. Vi fikk en treretters middag med vinpakke + en liten ekstra hilsen fra kjøkkenet. Et utrolig bra måltid med 18 fornøyde gjester. Vi kommer igjen både som kollegium og som privatpersoner.
Her er noen bider av maten:

Kamskjell med granateple, sjøgress og en klassisk beurre blanc

Lofotlam med sprø svor, perfekt varmebehandlet

Hvit sjokoladekrem, sorbet & knekk

et godt måltid ble avsluttet med et glass Calvados til ære for Pensjonisten

 

 

4 tanker om “Jacob & Gabriel – grattis med 1 årsdagen!

  1. Hm, grrrr, hmph….her kom du meg et blogginnlegg i forkjøpet, spiste nesten eksakt samme meny til 30 års dagen min 🙂

    Men de fortjener all skryt!

    Tindvedsorbeten var av en annen verden! 🙂

  2. hehehe – beklager Mia! Men så lenge maten smakte oss begge er det jo bare glede! Grattis med 30 forresten 🙂

    mathilsen Lars

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *