flaskepost

Det er lenge siden begrepet «flaskepost» fikk min oppmerksomhet, men jeg husker godt mine forsøk på å sende «livsviktige» meldinger ut i verden fra stranden på hytta på Værvågen som guttunge. Ut over spenningen ved selve sjøsettingen ble det lite glede og utbytte av disse sendingene. Denne uken fikk begrepet liv på nytt. Og denne gangen er det jeg som er mottager, noe jeg setter stor pris på! Avsender var en av landets vinimportører – Concha y Toro. En importør som tar inn viner fra Chile. Jeg har tidligere vært på fantastiske vinsmakinger de har arrangert på Kulinarisk Akademi. Denne gangen må jeg sørge for maten selv, men vinene er sponset.

Jeg får tilsendt diverse produkter som blogger. Som eneveldende redaktør skriver jeg kun om det jeg selv finner interesant eller verdt å skrive om. Om det er alkoholen i seg selv eller kvaliteten som får meg til skrive om denne flaskeposten får du sjekke ut selv – vinene er å få på vinmonopolet.
Vinene jeg fikk tilsendt var Castillero del Diablo og Maycas del Limari, To pinot noir og en syrah.
eikelagret i 8 mnd. røde frukter og litt eik. passer fint til lette retter av kylling og svin.
røde bør, vanilje og pepper. 12 mnd på eik. kylling og svin er fine følger, men dette er også en vin som vil fungere fint til torskemiddagen.
her er det en mer klassisk kjøtt-vin – skogsbær og nykvernet pepper, sjokolade og tobakk. Vinen har fått 12 mnd på franske eikefat. Vinen vil også fungere veldig godt til litt heftige tomatiserte pastaretter med hvitløk og urter

Dette er en dag som står i vinen`s tegn. For i aften er jeg invitert til min mat/vin-makker i Telemarksavisa (TA), Mads Endresen. Det er en vinsmaking av 6 rieslinger fra Reingau og Alsace som står på programmet. Jeg kan ikke annet enn si at jeg gleder meg STORT!

Ha en super lørdag!

1 tanke om “flaskepost

  1. Castillero del Diablo passer også perfekt til italiensk pizza ved en fortausrestaurant i Cusco.. Vet ikke om det har noe å si, men smaken var spesielt god 3400 m.o.h :o) Diablo er min favoritt siden den da <3

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *