Høsten er her med blanke ark

Sommeren er over. Jeg vet at det sikkert er noen av dere som fremdeles har en feriedag eller to til gode, men uansett er det ikke til å fornekte at gresset er kaldt og fuktig når du tasser barbeint ut om morgenen – høst er på vei.

Jeg fortviler ikke over at høsten kommer. Jeg liker høsten. Museflettene, som nå begge er skolejenter, liker høsten. Tenk deg klar høst-himmel, løv som virvler i vinden, kunne gå på med jeans og høyhalset genser uten å kjenne at man blir svett på ryggen, turer langs stranden når høststormen ruller inn, tusle i skogen å finne mengder kantareller der det ikke var noen i fjord, hente inn ved og fyre opp i peisen mens man leser en fin bok, legge bort rosévinen og hente frem bløte, krydrede rødviner og koke gryter med rotgrønnsaker og lammekjøtt. Ahhh – man må bare elske høsten.
Har du i tillegg noen å dele dette med – en venn, kjæreste, barna dine, naboen, gubben din…ta tak i de du har og nyt denne herlige tiden.
Er du fast følger eller trofast leser her på «Lars spiser, drikker & synser» så har du sikkert registrert at blogginnleggene ikke har haglet inn med samme hyppighet i sommer månedene. Jeg har innvilget meg litt ferie – spist uten å ha tatt bilder, svidd kjøtt på grillen uten å la meg stresse, vært mye sammen med Museflettene og løpt i skogen både titt og ofte. Konserter i jazz-land, klassisk, pop og audiens hos selveste PRINCE (eller hva han nå heter om dagen) har brakt med seg mye glede og energi. Venner som kommer nærmere og venner som fader litt ut. 
Musefletter som svømmer som seler i varmt middelhav, middager med ferievenner, besteforeldre som nyter barnebarn (og sin sønn) på tur, treffe gamle kjente og møte noen nye, sette ny rekord på mila i skogen, nattbad på mølen…sommer!
En fin, men annerledes sommer. Etter å ha feriert med kjæreste og Frue de siste 15 årene var det en overgang til «aleneferie». Det føles på mange måter som om man må lære seg å finne frem til dagene på nytt. Det bringer med seg både tristhet og opptimisme.
I bloggverden skjer det spennende ting om dagen. «Lars spiser, drikker & synser» vokser sakte, men sikkert. Nye lesere kommer til, gir tilbakemeldinger – ris & ros, nye sammarbeidspartnere dukker opp og spennende ting skjer, og kommer til å skje i tiden som kommer. 
Har du innspill eller meninger så ikke nøl med å skrive en kommentar eller sende meg en mail. Er det ting som er uklart – ROP UT! Har du ønsker om oppskrifter på en spesiell råvare eller lurer på hva slags kniver jeg bruker så bare spør i vei.
Liker du bloggen så del den gjerne med dine venner på Facebook, Twitter eller på mail – her er det plass til fler som vil titte inn vinduet til mat, drikke & synsing!
Håper du har hatt en fin sommer, og ønsker deg en super høst videre!
Helt til slutt vil jeg bare nevne min fine nabo, Frøken T (ja, hun er lærerinne). Her om dagen kom Museflettene og jeg hjem, og på trappen sto det en boks fyllt til randen av perfekte, stor nyplukkede kantareller og to oppskrifter med kantarell som ingrediens. Blir man ikke glad og kjenner på takknemlighet da – vil man aldri kjenne det!

10 tanker om “Høsten er her med blanke ark

  1. Du får det til å høres ut som høsten er noe vi har lengtet etter lenge, vi visste det bare ikke…mine kantareller er dessverre plukket og fortært forlengst, noen uker siden faktisk. De var så tidlige i år og nå er det bare å vente på ferskt lamekjøtt og deilig fyldig rødvin…

  2. Høres ut som en flott sommer. Deilig å koble litt av fra internett i ny og ne og ekstra kjekt når man på ny finner energi til bloggingen. Slik har det vært hos meg også, og nå ønsker jeg snart høsten velkommen. Lesedilla har også bitt meg og da er jo de mørke høstkveldene perfekte! God helg.

  3. Takk for et nydelig innlegg, Lars! Klump i halsen var ikke det jeg hadde sett for meg når jeg sjekket inn hos deg i dag, men dette var både flott og godt og litt sårt på en gang… Mannen hadde det tydeligvis veldig hyggelig i går og har fått ny inspirasjon, huset lukter nydelig og oppskriften er visst hentet her hos deg 🙂 Gleder meg til middag! Hilsen Kjersti S

  4. For en vakker intro til høsten! Gleder meg over alle de flotte råvarene høsten byr på og ikke minst å hente inspirasjon fra den flotte bloggen din. Vakkert!Hilsen Siv

  5. @Kjersti – så hyggelig å hilse på gubben, og at bloggen virket slik at han kokte for deg! Ønsker dere en fin høst – klem L@Siv – da er vi to som gleder oss over høst & råvarer 🙂 Takk for hyggelig kommentar! Alt godt – L

  6. Så utrolig herlig å lese dine innlegg, du skriver så levende! Nå måtte jeg bare kommentere for jeg er mektig imponert over naboen din – du må jo være spesiell når du får en slik flott oppmerksomhet! Dette er noe jeg virkelig skal ta med meg videre, jeg har flere gode naboer som virkelig fortjener en liten positiv oppmerksomhet i hverdagen:) Ha en fin uke! Mvh Rita

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *