Jacob & Gabriel – Under åpen himmel

Jeg snakker ikke om speidertur eller om å ligge på et svaberg med himmelen som tak, men om uteserveringen til Skiensrestauranten Jacob & Gabriels som har fått det dekkende navnet ”Under åpen himmel”.
Jeg har skrevet om det tidligere både her i TA og på bloggen min, ”Lars spiser, drikker & synser” – Grenland er ikke velsignet med mange spisesteder det er verdt å rope ”HURRA” for, men det er absolutt hyggelige unntak.
Porsgrunn har Friisebrygga – en tapas-restaurant som virkelig strekker seg og serverer meget god mat av lokale råvarer. I Skien har vi det siste året fått ”folkegourmet-restauranten” Jacob & Gabriel, som tar mål av seg å servere lokale råvarer i gourmet-land, og lykkes. En av nysatsningene deres er uteserveringen hvor kokkene kommer ned på bryggekanten og tilbereder maten på grillen mens gjestene har mulighet til å få med seg noen av kokke-triksene.
Menyen er enkel og oversiktlig. 6 forretter, 5 hovedretter, 4 desserter og en liten barnemeny. Når jeg sier at menyen er enkel sier jeg på ingen måte at den er simpel. Her har man muligheten til å virkelig spise et fantastisk 3-retters måltid hvor råvarene og stoltheten til kokkene kommer til utrykk.
Jeg kom direkte fra en lang arbeidsdag og en mil på tredemølla så jeg var SULTEN. Etter å ha tatt en liten prat med kokken bak grillen landet valget på følgende:
Forrett:
Antipasti med norskprodusert ost fra Eiker med karamelliserte nøtter, 
Pepperrotkrem med kaviar, 
grillet bruchetta med asparges og pesto, 
skinke av villsvin fra Telemark med pinjekjerner og syltet artisjokk. Pent lagt opp og med smaker som sparket i alle gode retninger. En skikkelig appetittvekker.
Hovedrett:
Nevnte jeg at jeg var sulten? Valget sto mellom entrecôte av kalv, grillet salma laks, dagens fangst fra Langesund, ”spør kokken” og ”Chiliburger med ALT”. 
Jeg gikk for burgeren og fikk virkelig ”ALT” – En medium stekt storfeburger, ost, bacon, salat, tomat, løk, sylteagurk, chilimajones og saltbakte poteter med aioli. Grillet hjemmelaget hamburgerbrød, het majones, saftig kjøtt, røkt bacon og smeltet ost – stille hva ønsker du mer… 
Gode smaker som tilsammen må være den perfekte burger for en sulten pappa på en lørdag eller for en sliten byvandrer på en søndag.
Dessert:
Da var tiden kommet til dessert og min sult var som dugg for solen. Hvordan i verden skulle jeg klare å få ned dessert etter de to første rettene? 
Svaret på utfordringen ble Marengsterte med sitroncurd og friske bær. Dette var virkelig sommer i en dyp tallerken. Søtt, friskt og herlig – og til min store overraskelse skulle jeg ønske porsjonen var større der jeg satt stappmett og blid.
Servicen var hyggelig og passe personlig uten å bli klam. Vann var på bordet med det samme. Tilbud om påfyll på kaffe og tannpirkere på bordet etter hovedretten uten at man bør etterspørre det er slike småting som gjør at man føler man blir i varetatt, og som skiller ”Under åpen himmel” fra mange av sin konkurrenter i Grenland.
Jacob & Gabriels ”Under åpen himmel” er virkelig verd et besøk i sommer når du ikke vil koke selv. Ta med sommergjester, fruen eller en venn og vis stolt frem Telemarksråvarer som smaker. 

2 tanker om “Jacob & Gabriel – Under åpen himmel

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *