Kyllingsalat med honning- og yoghurtdressing

Det er noe med mai måned. Det er akkurat som om man ikke kommer i gang med noen ting. Ikke før du har fått oversikt over arbeidsoppgavene på jobben så er det fri. De røde dagene kommer som perler på en snor. Med dette kommer også selskapeligheter med mat og vin tettere enn normalt. Og mens vi spiser og fester kommer badesesongen stadig nærmere, og med den angsten for at badetøyet har krympet siden i fjord.
Jeg tenkte derfor i dag å presentere en rett som kan passe til kos og hygge, men samtidig ikke belaster badevekten nevneverdig. Mat må vi jo ha og mai-festene skal nytes. Derfor kan kanskje denne ”pimpa” Kyllingsalaten være noe du og de hjemme hos kan kose dere med denne helgen?! Oppskriften er til 4 personer.
Dette trenger du, og slik gjør du det;
Start med å kutte 300 gram kylligfilet i terninger. Stek dem i smør og olje sammen med 1 fedd finhakket hvitløk. Sett pannen tilside. Kyllingen skal være lun ved servering.
Så er det frem med kniv og skjærefjøl.
Ta 10-12 gode solmodne cherrytomater eller lignende og del i 2. Bruk litt penger på tomatene – det er stor forskjell på en god tomat og en blek og vennet utgave.
Finsnitt en bunt vårløk. Del 2 modne avocado og kutt i terninger. Finhakk en rød chili. 
Vask, tørk og riv ønsket salat – jeg brukte blant annet Radicchio Rosso for å få litt bitterhet i salaten. 
Ta en zestjern og riv skallet av en halv lime og en halv sitron. 
Så har du alt dette i en stor bolle og blander det forsiktig. Ha i en boks med hermetiske kikerter – husk å avrenne dem godt først.
Så heller du på 2 ss olivenolje og saften fra en halv sitron. Ha på Maldonsalt og nykvernet pepper. Bland salaten godt.
Dressing:
Dette er en utrolig god dressing hvor man får både syre og sødme som passer til den litt spicy salaten. Bland 3 dl yoghurt naturell, og 2 ss honning (gjerne Akasia-honning). 
Rør inn en liten neve med finhakket frisk koriander og smak til med noen dråper sitron, salt og pepper. FERDIG.
Da er det å legge opp salaten i stor skåler, legg på kyllingbitene og ha til slutt på dressingen. 
Denne salaten smaker fortreffelig i seg selv, men har du ingen problem med å få på deg fjorårets badebukse ville jeg unnet meg et ferskt rundstykke ved siden av.
Til denne retten anbefaler jeg en veldig god rosé fra Piemonte – Proprietá Sperino Rosa del Rosa 2010. Den matcher salaten godt og er et fortreffelig følge videre ut i en varm mai-natt.
Håper det vil falle i smak og at du tar utfordringen.

5 tanker om “Kyllingsalat med honning- og yoghurtdressing

  1. Herlighet det så kjempe godt ut:D Har leter lenge etter en enkel ig god dressing med honning:) Denne skal jeg prøve!

  2. Vi hadde kjøpt inn til en litt annerledes salat, men lot oss inspirere med kik-erter (som jeg alltid har på lur) og med dressingen din, som var nydelig selv med lettrømme (vi hadde ikke yoghurt). Koriander funket fantastisk!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *