mersmak på båten x2

I anledning 150 årsjubileet til Telemarkskanalen arrangerte Mersmak i Skien et «Mersmakscruise».  

Tanken og ideen var at man skulle presentere Telemarksråvarer på en fresh måte ved hjelp av de dyktige kokkene på «Jacob & Gabriel – Folkegourmet«.
Jeg var så heldig å få en invitasjon til å bli med på cruiset. Ser ikke bort i fra at det var et ønske om at det skulle omtales litt her på bloggen – og det er noe jeg gjør med glede. Arrangementet var lagt til lørdag 16-19, noe som gjenspeilte seg i alderssegmentet på Victoria denne dagen. 
Da båten la fra kai ved Hjellebrygga i Skien med kursen mot Porsgrunn følte jeg meg litt fanget på «Velferden». 
Med noen få unntak var det 50 +++ generasjonen som hadde bitt på dette. Jeg klager ikke, men det hadde vært hyggelig med en mer «diverse crowd». Kanskje man skal lage et yngre-cruise i tillegg neste gang? Med DJ og god mat – ikke fordet, en av Skiens musikk-ansikt «sang» Skumværsvalsen av full hals sammenhengende i 40 minutter på hjemturen. Det var hyggelig i starten.

Så til det viktige – MATEN! I løpet av det 3 timer lange cruiset tryllet gutta i byssa frem 10 veldig gode retter bassert på lokale råvarer.

Reker fra Langesund, kjøtt fra Holte og Borgestad Gård, grønnsaker ++

Mange av rettene var en sann fryd. Det er tydelig at «Jacob & Gabriel» liker å tilberede fisk og skalldyr retter med en liten asiatisk twist. Det er godt, men ender opp med å smake litt likt. Uansett – folk hygget seg, skrøt av maten og «alle var enige om at det hadde vært en fin tur» – undertegnede inkludert…

2 tanker om “mersmak på båten x2

  1. Åh, jeg hadde lyst til å være med på på cruiset, der jeg stod på brygga hele dagen og solgte kaffe for Stockmann… Så gutta fra J&G bære ombord kasse på kasse med mat! Mmmm. Det ser virkelig fantastisk ut.

  2. @ Michelle – du skulle hevet deg med. Jobber du for Stockmann ville du trukket snittalderen ned med minst 5 år 😉 Maten var super! Sjekka bloggen din foresten – så fin! vh Lars

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *