Strømtorsk i panna

Jeg skrev om denne nye råvaren i forrige uke, Strøm-Torsk.  Dette er en torske-variant av salma-laks.
Fantastisk kvalitet, skinn og benfri, og med sashimikvalitet.

Jeg skulle ikke lage sashimi denne dagen, men pannesteke torske-loinene og servere dem med spinat, soyasmør og en jorskokkmos. De jeg skulle utsette for denne retten jeg hadde tenkt meg ut mellom butikkhyllene var naboene. Om kubben skulle like det var jeg litt skeptisk til så jeg puttet noen wienerpølser i vogna for sikkerhets skyld.
Jeg startet med soyasmøret. Dette er et enkelt og godt tilbehør til hvit fisk. Start med å smelte 4-5 finhakkede sjalottløk sammen med ett finhakket fedd av hvitløk i en spiseskje med usaltet smør.
Når løken er blank og myk har du i 3 ss med soyasaus. Så kommer godsakene – opp i gryta med en raus neve med frisk, hakket bladpersille og 100 gram brunet (ikke brent) usaltet smør. Hold dette varmt til servering.
Mos av jordskokk! Denne underlige nevøen til poteten er utrolig god på smak og passer perfekt i supper, som chips og som puré/mos. Jeg ville ha mos denne dagen. Skrell en jordskokkene (jeg brukte ca 500 gram til oss 3), del dem i like store biter og ha bitene forløpende op i en gryte med melk for at de ikke skal bli missfarget. Så har du i 3 fedd hvitløkk og setter det hele på varmen. Kok opp, og la det koke forsiktig til jordskokkene er møre (ca 10 minutter tok det for meg og mine biter)
Hell av 95prosent av melken og mos jordskokkene og hvitløken med en en stavmikser om du ønsker en puré, jeg brukte en visk for jeg ville ha mos. Ha i 2 ss chreme fraish, 50 gram usaltet smør og smak til med noen dråper sitron, salt og hvitt pepper – hold varmt til servering.

Så var det SPINATEN. Varm panne med en ss usaltet smør og ett fedd snittet hvitløk. Ha den vaskede spinaten i panna og la den falle sammen – ferdig!

Torsken. Hold deg fast for dette går fort. Ha smør i en varm panne og stek fiskestykkene (ca 150 gram per persjon) 2-3 minutter på den ene siden. Snu fisken å gi den 1 minutt eller 2 på den andre. Strøm-torsken flaket seg fint. Det var som å jobbe med en helt fersk filet rett fra havet – sweet!

Ha litt salt og hvitpepper på filetene under steking. Så er det bare å legge opp herligheten på varme tallerkener. Start med jordskokkmosen, så spinat, fisk og tilslutt har du på soyasmøret – SPIS!

Dette er en utrolig enkel rett å lage, men den vil imponere de rundt bordet. Både museflettene og naboen elsket det…

5 tanker om “Strømtorsk i panna

  1. Det så skikkelig godt ut! Jeg har ikke fått sjansen til å prøve strøm-torsk av den enkle grunn at butikkene har vært utsolgt. Er nok mange som er nysgjerrige på det nye produktet, kan jeg tenke meg.

  2. HeiVil bare si at jeg nettopp har lest intervjuet med deg i Magasinet. Fint intervju, likte godt at det ble brukt litt plass på det, hadde ikke blitt det samme med kun ei side. Men jeg synes tittelen begravelsessanger hørtes litt trist ut.Ha en fortsatt fin kveld 🙂

  3. Hei Ugla – så du fikk med deg ´sanger ved reisens slutt´, heheSå gøy med link da – takk for tipset 😉

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *