TORSK = STRØM…?

Det er ikke mulig å presentere STRØM-torsk uten å nevne SALMA-laks i samme setning. Dette er nemlig første torsken som presenteres på det norske markedet som er konservert på samme måte som Salma-laksen. Her snakker vi om beinfrie og skinnfrie torskeloiner som fire timer etter at de har svømt rundt ligger ferdig pakket. Torsken har svømt i isvann nord i Norge i følge produsenten. Produsenten lover at denne skal holde shashimi-kvalitet.

Jeg leste første gang om det på en blogg – «Charles – det beste jeg vet«, og fikk Meny i Skien til å bestille den. Jeg var mer enn spendt på kvaliteten da jeg fikk den hjem på kjøkkenet – og den skuffet ikke. I mitt først forsøk pannestekte jeg den, og kvaliteten var fantastisk – særlig med tanke på at det var en stund siden torsken hadde svømt før den traff smøret i min panne – Bravo! Nå gleder jeg meg til å forske videre på denne nye råvaren som fort kan bli en favoritt.
Sjekk produsentens egen nettside HER.

Da jeg åpnet pakken stakk jeg nesen rett ned i fileten – hva luktet det?! Det luktet rent og fresht – ikke «fisk». Jeg pustet lettet ut og fikk salt på fisken før den ble «badet» i smør.
Oppskrift på dagens middag komer senere i uken, men jeg nevner noen stikkord – soyasmør, jordskokkmos og spinat – sweet lord! Gled deg…

3 tanker om “TORSK = STRØM…?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *