Trattoria Popolare

I går var jeg en kjapp tur i hovedstaden for å fikse noen småting. Etter å ha travet gatelangs ramlet jeg inn på et av Oslo`s nye spisesteder Trattoria Popolare som ligger i gamle Schous Bryggeri.
Stedet er delt i en litt støyete (på den trivelige måten) trattoria i første etage og en mer fancy restaurant i andre etage.
Folkene bak stedet er de samme som driver ARAKATA & YLAJALI – flinke folk med andre ord.
Vinkartet er ITALIENSK for alle penga – et utrolig bra utvalg fra de beste produsenter. Selv skulle jeg kjøre bil tilbake til Skien, men jeg undte med ett glass Soave til maten. Man kan jo ikke være fanatisk heller?!
Hyggelig betjening skaffet kjapt bord – det er nemlig ikke bordbestilling i første etage. Hjemmelaget focaccia, salt, olje og balsamico kom på bordet kjapt sammen med en liten, enkel og puristisk italiensk meny.
Jeg valgte meg «Fritto Misto» – fritert sjømat. Sjømaten var 3 hele sardiner, 4 ringer blekksprut og 2 kongereker – tilbehøret var en sitronbåt. Det smakte fresht, rent og deilig. Billig var det også.

Til hovedrett spiste jeg «Ravioli Bacalao» – pastaputer fylt med veldig god klippfisk, pastaputer som svømte i olje sammen frillet rød og gul paprika, løk, små (utolg gode) oliven, løk, hvitløk og friske urter. En enkel, men ekstremt god rett!

En kjapp lunsj som jeg gjerne gjentar, men neste gang skal jeg prøve etagen over – det går seriøse rykter om at rommene i seg selv er verdt prisen.

3 tanker om “Trattoria Popolare

  1. Så moro at du var der i går. Jeg sto selv i kø ved 20.30-tiden, men måtte "krype over korset" til Südøst, og innse at vi var for sent ute og hungeren for stor til å vente på ledig bord i inntil 1 time. Südøst er OK, men Trattoria så veldig mye mer spennende og livlig ut, både matmessig og mtp atmosfære, så det er visst bare å stille opp i god tid en annen gang. God helg med god mat og drikke 🙂 Hilsen Linda

  2. Se det Linda – du skulle holdt ut, men det kommer flere dager. Det som slo meg var at det var veldig hyggelig buzz og maten var autentisk ;)Håper du lever godt! Ha en fin påske ;)vh Lars

  3. Så bra å høre at andre også har testet Popolare og er like fornøyd som meg! Jeg og mitt selskap på 3 var der 5/4 på spontanvisitt og var så heldig at vi fikk det siste ledige bordet. Synes atmosfæren var upåklagelig, og er imponert over hvor flott de har gjort stedet. God service var det også! Generelt er jeg fan av alle steder som serverer skikkelig brød og olje som apetittvekker! Min samboer spiste pasta med villsvinragu og jeg saltimbocca. Alt var nydelig og mer enn nok mat. Kjøttet mitt var perfekt stekt og så mørt at det falt fra hverandre i munnen. Jeg siklet lenge etter sorbeten som jeg tror var blodappelsin, men vi hadde dessverre ikke tid til dessert – det blir det neste gang! Totalt spiste vi 4 hovedretter akkompagnert av 2 Munkholm og 1/2 flaske husets vin, det hele endte på 900kr. Det var penger vel anvendt, jeg gleder meg til neste besøk, da skal jeg teste pastaen. Så at de på nabobordet fikk "tapastallerken" den så heller ikke dum ut. Men mulig jeg bestiller bord til 2.etg neste gang, kunne tenke meg å få kikke litt på vinkjelleren som er midt i restauranten. Kan som en kuriositet legge til at de spilte skikkelig dramatisk opera på toalettene – synes det var en artig detalj!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *