Tomatmarmelade…

Det er ikke like hyppige bloggoppdateringer om dagen. Det er flere grunner til det, men gode grunner er det. Men ikke vær bekymret jeg spiser, drikker & synser som aldri før i «real life». Det skjer morsomme ting om dagen. Her om dagen leverte jeg oppskrift og bilder til magasinet BoligDrøm – jeg skal være gjest der, STAS!
Den 30.april er det er stort intervju med meg i MAGASINET, Dagbladet. Det handler ikke om mat, men om musikk, død og begravelser. De siste 5 årene har jeg sunget i 700 (ja, du leste riktig), syvhundre begravelser. For en liten stund siden hadde jeg besøk av en journalist og en fotograf fra morgen til kveld. De fulgte meg hjemme og i begravelser. Fikk intervjuet til gjennomlesning nå, og det blir fint – les det i MAGASINET!
Og tror du ikke jeg ble kontaktet av TV2, og GodMorgenNorge i dag også. Jeg skal på besøk for å snakke om matblogging rett over påske. For en intimitetstyrann og mediahore som meg er det en glede (ler høyt)
Ellers går det som vanlig i sykehus, musefletter og mat. Det er et uvandt liv nå. Det tar tid å vende seg til en uke på og en uke av med museflettene i huset, men det går stadig fremover. Det fine er at alle fire bor nært hverandre og at vi har det fint sammen på tross av. 
Påsken nærmer seg og i dag har jeg laget en marmelade av cherrytomater, lime og sukker. Det er det perfekte tilbehøret til påskelammet – TRO MEG! Dette har en sødme/syre ballanse som matcher lammet helt perfekt. Du vil aldri bruke mint-gele etter å ha smakt dette. Jeg kom over oppskriften for noen år siden. Det var Lise Finckenhagen (Bagatelle++++ du vet) som presenterte det på NRK til lammelåret.
Lag det nå – så har du det klart til Palmesøndag.
Og slik gjør du;
ta 500 gram cherryromater og del dem i 2. Ha dem i en gryte. 
Ha på saften av 2 store lime og 5 ss sukker. 
Kok opp og la det putre til det har konsistens som en marmelade. Er det for søtt ha i litt mer limesaft, er det før surt justerer du med sukker. Så lett, enkelt og godt!

3 tanker om “Tomatmarmelade…

  1. Magasinet er fast post på lørdagsprogrammet her i huset, gleder meg til å lese :-)Selv om jeg ikke er spesielt begeistret for tomater så virker denne oppskriften spennende, så vi får se om vi ikke tester den i påska.

  2. Hei! Jeg lagde denne marmeladen til årets påskelammestek 2012 og den smakte aldeles fortreffelig! Helt enig i at dette både er perfekt tilbehør og veldig lett å lage.
    Tusen takk for super blogg som gir masse inspirasjon! Mvh. Brita K.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *