Cava til begjær…

Det er et vell av musserende viner på markedet. Frankrikes «Champagne» er kongen, eller droningen om du vil. Det betyr ikke at det ikke er verdt å sjekke ut «hertuger, prinser & krokede jarler» fra andre land og verdenshjørner. Musserende vin fra Spania kalles CAVA.
.
Dette er en cava gutta på Champagneria i Frognerveien, Oslo har importert til sitt eget etablisement, men nå kan den bestilles på vinmonopolet! Sjekk denne linken ovenfor og få det levert til ditt lokale vinmonopol. Eller tatovér «Berenguer Ramon Cava» på armen og gå ned på polet og bestill.
Dette er en Cava med middels fylde, stor friskhet og lite sødme – slik en god cava skal være. 
Det er ingen vintage-champagne dette, men som en musserende vin (vi snakker 115 kroner folkens) på terrassen, gatefesten eller som en apretiff mens kokken styrer inn maten er den super. Sjekk den ut i dag – det er HELG!!

7 tanker om “Cava til begjær…

  1. Deilig!! Selv har jeg en vidunderlig flaske av den "ekte" typen i kjølen og to flasker amarone som venter i skapet. Det er gode tider i vente! 😀

  2. Cava er ingen dum drikk. Men jeg kjenner at det siste glasset med cava i går kveld kanskje kunne vært droppet….Skal sjekke ut denne neste helg 🙂

  3. hehe – jeg har selv gjort slike erfaringer Ugla ;)Skal du sjekke den ut bør du bestille den!Ha en så fin dag som mulig!

  4. Hei Lars!Nå har jeg lest meg igjennom store deler av bloggen din, slukt informasjon og rett og slett fantasert om å kunne drikke vin + kose meg med deilige matretter.Jeg sitter igjen med et spørsmål. Som du kanskje skjønner så er jeg ei ung frøken på noen og tyve år. Jeg har flere uker tenkt at jeg skal lære meg å NYTE vin sammen med god mat.. Jeg lurte på om du kunne skrive noen tips?F.eks et glass rødvin på en flott vårdag i kalde nord, hva slags snack kunne smakt til dette?Kan du skrive litt om hva du gjorde da du lærte deg å nyte vin ?Hva er forskjellene på alle de vinmerkene osv. ?Hadde vært supert hvis du hadde tatt deg tid til å skrive om dette. Du har iallefall et godt skrive-tips i bakhånda nå ;)Hilsen Anette;)

  5. Hei Anette, og takk for lang og hyggelig kommentar. Jeg skal ta med meg dette og se om det er noe jeg kan skrive litt om ;)Alt godt til deg på en søndag i April,Lars

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *