lat lørdag

Ja, vi burde jo vært på ski, men det er vi ikke. Vi koser oss rundt kjøkkenbordet, museflettene og jeg. Eller koser og koser, i dette øyeblikk ble det hard kamp, gråt og tårer om den lyserosa fargestiften. (Pause…nå er det bliss igjen). Alt er som det pleier med andre ord på en lat lørdag.

Planen i dag er lang frokost for oss alle tre. Den er unnagjort og alle ble mette. Jentene fikk velge mat selv siden det er lørdag. Det ble en en salig blanding. Litt yougurt, et pølsebrød hver, melk, egg og kjeks til avslutning. Far tok det enkelt, men eksklusivt. 
Bløtkokt egg, maldonsalt og en liten klype med skavet trøffel. Det er i overkant ekstravagant, men har man gull i huset må man jo nyte det…
Nå er det tegneverksted med NYE tegnestifter. Det er rart hva nye «gullsaker» bidrar med. 
Museflettene er i ferd med å produsere et grusomt antall hjerter og palmer på en strand. 
Alle kunstverkene er tiltenkt mamma eller pappa, og aller er forventet hengt opp på kontoret. Kontoret er et sted, i museflettenes hoder, som kan romme tusenmillionertrillioner tegninger. Sannheten er grusom – det er de færreste som ender på veggen, men jeg kan forsikre om at det alikevel er mer enn nok tegninger som lyser opp en fars kontorhverdag.
Det er en rar, lat lørdag. Mens Museflettene tegner og nynner på Lisa Børud-sanger sitter jeg å blogger. Sendingene på P2 blir stadig avbrutt av nyheter om det som skjer i Japan. Atomkraftverk som eksploderer, jord som rister, mennesker som flykter, mennesker som dør…og her sitter vi inne i solskinnet, spiser oss mette og krangler over tegnestifter før vi skal i svømmehallen. 
Det er fryktelig  og absurd det som skjer i verden, mens vi lever som lottomillionærer i landet som flømmer over av melk og honning. Vi har mye å takke for, mye å glede oss over og mye å gi – til de som trenger det mer enn oss. 
Neste stopp er svømmehallen med påfølgende cafe-besøk i byen. Dette tegner, bokstavlig talt, til å bli en fin, lat lørdag med en bismak av ettertanke for de som lider. Send en tanke, en bønn og penger til de som trenger det nå.

5 tanker om “lat lørdag

  1. Vi lagde biff med trøffel og det hele på lørdag, takk for veldig bra tips!Nok en gang skriver du så fint og inspirerende, rett inn i hjertet mitt en helt vanlig tirsdag ettermiddag. Ha en fin ukeM

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *