Tullis – et lunsjalternativ

Vi er desverre ikke velsignet med mange gode spisesteder i Grenland. Det er en av grunnen til at jeg så ofte prater varmt for gode ferskvaredisker og lokale råvarer. Oftest så er den beste løsningen, og den hyggeligste, å koke hjemme. Samtidig så er det jo slik at det å gå ut, treffe folk og samtidig bli servert uten å måtte ta oppvasken ganske deilig en gang i blandt.

Utenfor har Tullis laget det hyggelig selv i vinterkulden – fint for svake sjeler som røyker. Selv er jeg en robust fyr som snuser…
I dag valgte jeg å sjekke ut lunsj-mulighetene i Skien. Og ønsker du deg noe mer en rekesmørbrød er ikke alternativene mange. Jeg ba med meg nabokona og satt kursen mot langbryggene i sentrum, mer presist mot Cafe Tullis, en «litt annerledes, litt bedre» cafe som de velger å kalle seg selv.
Det italienske kaffe-monsteret sørger for skikkelig kaffe på Tullis
Ofte er det slik at det i hovedsak er bake-off produkter, trøtte baguetter med kylling og reke og karbonadesmørbrød på slike lunsj steder. På Tullis har de valgt å prøve å lage det meste av maten fra bunnen av. Kaker, smørbrød, småretter og middagsretter er enkelt og appetitlig presentert i monter og på tavlene på veggen. Kakene har «mor» som driver stedet bakt selv – sweet.
Etter en hurtig prat med de hyggelige jentene bak disken ble vi anbefalt kyllingsalat og hamburger av storfe. Siden dette var lunsj så bestilte vi ikke vin, men nøyde oss med mineralvann. De har skjenkebevilgning og serverer både vin og øl fra balndt annet Union Bryggeri.

Jeg hadde ingen forventninger til maten, men det skulle vise seg at det kunne jeg gjerne hatt. Nabokonas Kyllingsalat var raus, dog litt merkelig til salat å være. Mengder grønn salat, agurk, tomat, rødløk, plukket kyllingkjøtt, som kunne vært mer saftig, parmesan, soltørket tomat, oliven, balsamicoreduksjon, saltbakte poteter og aioli, servert sammen med godt brød og smør. Gode saker hver for seg, men sammen ble det en litt merkelig kombinasjon. Nabokona mente at kokken kanskje ikke hadde fått bestemt seg om det skulle være en salat eller en potetmiddag. På tross av en merkelig kombinasjon koste hun seg med maten og forkynte at hun gjerne kunne spist dette igjen.

Burgeren var mer «to the point». Først og fremst var det en raus og veldig god burger på storfekjøtt. Rød i kjernen, lett og fin i konsistensen. Brødet var hjemmelaget og ferskt. Friske grønsaker, sprøstekt bacon og rikelig med cheddar. Som tilbehør var det stekte småpoteter, aioli, oliven, agurkmiks, rødbetsalat og det hele var pyntet opp med den samme balsamicoreduksjonen som vi kjente fra kyllingsalaten.
Burgeren var varm, salaten var knasende frisk og potetene var stekt til perfeksjon. Dette var virkelig en rett de bør kunne skryte av med stolthet. Den beste lunsjretten jeg noen gang har fått servert i Skien.

skulle du være i tvil om tiden, så er det heldigvis et veggur på Tullis…

De to timene vi satt på Tullis var det en gjevn strøm av kunder. Godt voksne damer med en kopp te, småbarnsforeldre som spiste lunsj og ungdommer som surfet på nettet. Betjeningen var vennlige, og holdt fin orden på bord og i disken.

Will, en selvutnevnt stamkunde, kunne ikke få fullrost stedet!

Rett og slett et sted med hyggelig atmosfære. Et godt alternativ en fridag for et hyggelig måltid eller bare en kaffe og en prat med venner. Anbefales på det varmeste.

Prisen for en raus lunsj for 2 med mineralvann, og Caffe latte til «dessert» kom på 350 kroner.

10 tanker om “Tullis – et lunsjalternativ

  1. Veldig enig med deg:) Nydelig salat og Hyllebærjuice… Bare å glede seg til sommeren til å kunne nyte sola også:)Cecilie

  2. Hei 40 åringen Lars: Dette var en fint innlegg, det jeg synes du har lykkes med på en utolig fin måte er og speile atmosferen på tullis,utrolig fine bilder ( Will ) så glad og fornøyd blir man om atmosferen og maten er god.Bsøker selv stedet for det er det beste alternativet og en flott plass med mye sol,men det mangler litt på mat og hygene.. hilsen kokken……..

  3. Det kan godt være Macchiato, men når man er så dårlig vandt som vi er i Skien så roper vi HURRA når det er noe som er litt bedre enn det andre! Halvfullt er bedre enn halvtomt 😉

  4. Enig i det Kokken, men fint at det er noe i det hele tatt. Snart starter vi to en liten bistro – og det blir supert, hehe!!!!

  5. Lars, jeg vil anbefale en tur på kaffebaren på Handelstorget, tidligere Stockfleths (nå husker jeg ikke helt hva de heter) Fantastisk kaffe, antagelig blant de beste i Norge, og den beste franske sjokoladen som er å få tak i her i kalde, kjipe Norge. Tullis sin kaffe er tull i forhold, og som sagt så har de varer fra det franske chocolater-firmaet SebastienBruno der. Sebastien er selv en av eierne i kaffebaren. Eneste stedet i Grenland hvor jeg kan finne en liten bit av mitt franske hjemland…

  6. Jeg har spist samme burger som du snakker om her, og syns selv det var en merkelig kombinasjon. Men det virker som om de har respekt for råvarene, på den måten at det er snakk om god kvalitet. Men dette er kanskje et godt eksempel på at man kommer bare et stykke på vei men kun gode råvarer. Det gjelder å komponere godt også :)Og jeg syns brødet jeg fikk til burgeren ble altfor tungt…

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *