MATBAREN, Renaa – Stavanger

Juleturneen nærmer seg slutten. I skrivende stund ligger jeg i senga på hotell Terminus i Bergen og gleder meg (utrolig nok etter 26 konserter) til kveldens to utsolgte hus i Grieghallen. Nå er det kun Oslo Konserthus igjen før vi korsangere kan ta tak i julefeiringen. Fin tur, med fine folk – sweet!

I går ankom vi Stavanger tidlig på formiddagen og jeg fant fort ut at det var god tid til både hvile og skikkelig mat før konserten i IMIforum.
Jeg har lenge hatt lyst til å spise hos Svein Erik Renaa – to ganger årets kokk og både olympiskmester & Verdensmester i koking. Desverre var restauranten hans stengt for lunsj, men MATBAREN tok oss i mot.
På MATBAREN tilberedes i en kullfyrt ovn – noe som gir en herlig smak og aroma på rettene og i restauranten.
Jeg hadde gleden av å spise sammen med 3 fine sanger-venner og vi fikk oss et fantastisk måltid, god service, latter & gråt og i overkant mye Champagne til å være så tidlig på dagen. Dette er en av de lunsjene jeg vil ta med meg i minneboka fra 2010!
Menyen er enkel og oversiktlig. Vinkartet er lite, men utolig godt. I tillegg har de dagens retter på en tavle i lokalet. Interiøret er lyst og trivelig, med mye kunst og instalasjoner. En merkelig og vellykket blanding av skulpturer, fotografier og neon-kunst. Artig og lekkert.
MATBAREN var fullbokket også til lunsj, men vår serdeles hyggelige servitør tok oss med til baren/kjøkkenet hvor vi fikk full oversikt over kokkene og super service. 
Det tok ikke mer en sekunder før servitørenkom med med fersk egen baket steinovnsbrød og økologisk smør fra Røros.
Etter å ha blitt presentert for menyen og dagens retter landet vi alle på Ande-confit med gresskarpuré og rødkål. En herlig smak av fett, syre, sødme og jul til hovedrett. Til hovedretten drakk vi en Vieilles Vignes, 2007 – som fullendte den fete anden. 
Det var ingen av forrettene som slo helt an, men da jeg spurte kokken om han hadde noe sjømat sprang han ned i kjelleren og hentet opp ett dusin Østers. 
Østersene ble servert naturell med rødløk i rødvinsvinnegrett. 
Og hva kunne passet bedre enn østers til Champagnen som allerede hadde funnet sin vei til våre glass? Slik service settes pris på. Champagneflaskene som ble drukket var Herbert Beaufort, Premier Cru.
I løpet av måltidet fik vi også besøk av sjefen selv, Renaa. Han var litt nysgjerrig på hvem vi var siden jeg hadde i overkant mange linser under stolen. 
Vi fikk en hyggelig prat og han inviterte sogar oss med ned på restaurantkjøkkenet. Jeg innrømmer gladlig at jeg ble starstruck av hendelsen!
Til dessert var det sjokolademouse med friske bær og en hjemmelaget is. Desserten passet perfekt med Portvinen som var i glassene.
Er du i Stavanger så må du sjekke ut dette stedet. Har du tid og penger så spis i kjelleren på restauranten. Er lommeboken slunken og tiden knapp så kan jeg garantere en matopplevelse også i MATBAREN. 
Tenk om man kunne hatt et slikt spisested i nabolaget…Hmmmm

2 tanker om “MATBAREN, Renaa – Stavanger

  1. Høres gull ut! Men du, om du er i Bergen i morgen formiddag også og du eller noen du vil glede liker sjokolade ANBEFALER jeg en tur på konfektbutikken i første etasje på galleriet (kjøoesenter midt på Torgallmenningen). Beste sjokoladen i verden, delikat og elegant innpakning-perfekte gaver.. Du bør også stikke innnom Colonialen kjøkken og fetevare hvis du ikke allerede har gjort det. Den ligger rett ovenfor teateret og har blant annet brød fra bakeriet i Lom:) Hilsen eksbergensboer Astrid

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *