Palace Grill – 03.11.10

Hvor spiser man best i Norge? Det er mange meninger, guider, restaurantanmeldelser, ganer og folk som mener mye. Jeg er en av dem som mener (eller synser som jeg liker å kalle det) mye. Når jeg er på reise benytter jeg ofte Guide Michelin, Zagat, TripAdviser og lokale mediers restaurant-tips. I skrivende stund sitter jeg i turnébussen mellom Leeuwarden og Rotterdam (Nederland). Fremme i Rotterdam har jeg booket bord på Restaurant Amarone – som i følge Guide Michelin er verdt et besøk og en stjerne. Hjemme i Norge er det mulig å spise på steder som ofte ikke er omtalt i den røde-guiden, men som allikevel er verdt et besøk. Lokal kunnskap er en god ting.
Champagne & presentasjon av tavla er en god start på Palace Grill…
På Torsdag dro Sugardaddy og jeg selv på en av disse stedene som inspektørene i Guide Michelin ikke har tatt opp i det gode selskap, men som leverer kanskje den beste maten i Norge akkurat nå – og som de har gjort i snart 20 år. Stedet, Palace Grill er et brunt ”hull i veggen” bak Solli Plass i Oslo. De tar ikke reservasjoner, service`n er mildt sagt personlig og spesiell, vinutvalget er ikke stort, men fantastisk, kokkene får gjøre som de vil og leverer eventyrlige ting. De fleste av de beste kokkene har hatt sin ”obligatoriske” tid på Palace. Det var i dette miljøet ”rocke-kokkene” holdt på under 90-tallet.  En av grunnene til at dette har blitt et viktig sted er at kokkene får lov til å gjøre som de vil, eksperimentere og leke. Noen retter er minimalistiske, noen så grandiose at det er til å le av. Vi fikk for eksempel en Hjortefilet med poteter fritert i Andefett, Puy-linser, krydder-sjy, Blomkål-spuma, Savoykål, Trøffelskum, Pastinakkpuré og en mengde sort trøffel fra Alba. En så kraftig, deilig, rik, overdådig og herlig rett. Men så kan det komme 4 Østers Naturell på bordet – så enkelt og rent som man bare kan drømme om. Hvorfor ikke Palace er nevnt i Guide Michelin tror jeg i hovedsak dreier seg om kvaliteten på toalettene, antall servitører (det er bare Nina eller Tony), valg av reservasjons-politikk osv. Maten er etter min erfaring bedre enn på flere av 2- og 3-stjerners restaurantene jeg har spist på i USA….(!)
Menyen er enkel å forstå. Det er en tavle på veggen med 10 retter hver dag. Herligheten koster ca 1100 kroner. Man starter på toppen og gir melding når man ønsker å gå inn for landing. Her kan du spise 2, 3, 4,…eller 10 retter.
«Mennesket lever ikke av brød alene» står det skrevet i Bibelen – man må også ha smør!
Østers & Champagne – den ultimate start på et mat-eventyr!
Foie Gras-terrine – jeg dør!
Søtt & ballansert følge til Foie Gras terrinen….

Risling til ørret, eple, kaviar & fjordreke…Syrefrisk, grønne epler, gode minneraler & duft av petroleum – sweet heaven!
Kveldens første hvite burgunder – funket finfint til både kamskjell & St.Petersfisk…
Største utfordringen på Palace er å holde styr på ”the woman in charge”. Nina, som hun heter, er en elskverdig, gal og morsom figur som koser, kysser og masserer deg mens hun lurer frem den ene Montrachet`n etter den andre. Det er utrolig nok hyggelig og fint, men slikt kan bli kostbart.
Kamskjell, skaldyr- & Jordskokksuppe med sjøgress…
St.Petersfisk (John Dorry) & Fennikel…
Utdrag fra vinmenyen på tavla – resten fikser hovmesteren, Nina…
Koken slapp meg inn i det aller helligste….Takk!
Puligny-Montrachet funnet lengst nede i kjelleren – Perfekt match til Torsk/Ribbe…
Det er ikke jul ennå, men ribba står allerede i ovnen…
Pannestekt torsk, ribbe, auberginpuré, krabbe & potetmos, hvite asparges og smørsaus…
slush…frozen Mojito
Hjortefilet & trøffel ++
grappa…viktig å rense opp etter et så massivt inntak av mat!
Palace Grill seen through the windows & a lense…
Sugardaddy & Menthol in the night…

For en matopplevelse – har du ikke spist på Palace Grill må du sjekke det ut. Legg av noen kroner og still deg i kø. Det er det verdt!

7 tanker om “Palace Grill – 03.11.10

  1. Hadde minn jomfrutur på Palace for tre uker siden og sier meg hundre prosent enig i at dette var en opplevelse man sent vil glemme. Vi sjanglet ut etter fem timer i himmelen, blakke etter å ha blitt kjent med Nina, men akk så lykkelig. God lørdag fra Marianne, en trofast leser av bloggen din

  2. CC – siter i vei, men legg gjerne en link til min lille blogg når du gjør det ;-)Torill – du MÅ prøve Palace Grill.Marianne – Nina kan sine ting! Hygelig at du følger bloggen ;-)Espen – enig!

  3. Lille blogg? Det er DINE ord, vi er mange trofaste som følger deg. Derfor er det kjedelig når du er ute å farter! Nå er vi i hvertfall " Connected ";-))

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *