Sopp & Erte-Risotto med pannestekt torsk

Sopp & erte-risotto med pannestekt torsk

I dag ville jeg ha god mat, og det ville tydeligvis også naboen. Jeg satt i gang med dagens middag og litt over klokka 17 var vi en gjeng. Skravla gikk og jeg kokelerte.
I dag prøvde jeg meg frem med en ny rett og den den skal jommen meg lages igjen. Selv Museflettene sleiket tallerkenen sin med risotto.

Vi var 5 tilbords – og da trang jeg følgende:

  • 800 gram fersk torskefilet
  • 400 gram Arborio ris, risotto-ris
  • 1,2 liter kyllingkraft/grønsaksbuljong – det er lov å jukse.
  • 2-300 gram sopp. Jeg brukte Østersopp og «brune» champignon
  • 3 store sjalottløk
  • 3 fedd hvitløk
  • 1,5 dl tørr hvitvin
  • 1 sitron
  • parmesan – 3 never
  • 100 gram usaltet smør
  • 1 pose med frosne grønne erter
  • litt bladpersile
  • salt & pepper
Er du klar til å koke? Hvis JA, gjør som følger;
Start med å få grytene på varmen. En gryte med 1,2 liter kyllingkraft. En gryte med med lettsaltet vann til ertene. En stor gryte til risottoen og ei panne.
Så tar du frem fisken og legger den på en egen fiskefjæl – hygiene, du vet. Ta frem en pinsett og fjern alle bein. Del så fileten i passe serveringsstykker – ca 150-200 gram per persjon.
Ha på rikelig med maldonsalt og la fisken ligge med saltet på i 10-15 minutter. Skyll filetene og tørk dem forsiktig. Sett fisken tilside.

Kok opp kraften og hold den varm.

Kutt soppen i passende biter og stek dem i varm panne med smør. Smak til med salt & pepper. Sett til side.
Ha ertene i kokende vann, kok i 2-3 minutter. Hell av vannet og sett ertene til side.

frosne erter

Skyll stivelsen av risen, finhakk sjalottløk og hvitløk og stek det blankt sammen med risen i den store gryta sammen med en raus ss med usaltet smør. Rør hele tiden så det ikke brenner seg.

Etter 3 minutter i gryta har du i 1,5 dl tørr hvitvin – la det koke inn før du øser i første øse med kyllingkraft. Kok inn mens du rører og øs på mer kraft. Gjenta dette i 18 minutter til risen er ferdig. Ferdig er det samme som myk og kremet, men med en kjerne som har litt motstand. Rør inn 3 never parmesan og 50 gram usaltet smør. Smak til med salt, pepper og noen dråper sitronsaft.

Rør inn erter og sopp og sett til side.
Så er det tid for torsken. Varm panne, 1 ss usaltet smør og litt olje. Stek fisken i 3 minutter på den ene siden. Snu den og stek 1 minutt på den andre. Da får du en fin stekeskorpe på fisken og en nesten rå kjerne. Fisken steker seg klar og vil flake seg perfekt når du legger den opp på den varme risottoen.

Ta frem varme tallerkener, legg opp risottoen. Legg på et fiskestykke og dryss over litt finhakket bladpersille. Dryss over noen dråper sitronsaft og litt parmesan. Nå er maten klar – SPIS.

tro meg – dette er herlig.
Parmesan må til mener Fruen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *