Sopp & erte-risotto med pannestekt torsk |
I dag ville jeg ha god mat, og det ville tydeligvis også naboen. Jeg satt i gang med dagens middag og litt over klokka 17 var vi en gjeng. Skravla gikk og jeg kokelerte.
I dag prøvde jeg meg frem med en ny rett og den den skal jommen meg lages igjen. Selv Museflettene sleiket tallerkenen sin med risotto.
Vi var 5 tilbords – og da trang jeg følgende:
- 800 gram fersk torskefilet
- 400 gram Arborio ris, risotto-ris
- 1,2 liter kyllingkraft/grønsaksbuljong – det er lov å jukse.
- 2-300 gram sopp. Jeg brukte Østersopp og «brune» champignon
- 3 store sjalottløk
- 3 fedd hvitløk
- 1,5 dl tørr hvitvin
- 1 sitron
- parmesan – 3 never
- 100 gram usaltet smør
- 1 pose med frosne grønne erter
- litt bladpersile
- salt & pepper
Kok opp kraften og hold den varm.
Kutt soppen i passende biter og stek dem i varm panne med smør. Smak til med salt & pepper. Sett til side.
Ha ertene i kokende vann, kok i 2-3 minutter. Hell av vannet og sett ertene til side.
frosne erter |
Skyll stivelsen av risen, finhakk sjalottløk og hvitløk og stek det blankt sammen med risen i den store gryta sammen med en raus ss med usaltet smør. Rør hele tiden så det ikke brenner seg.
Rør inn erter og sopp og sett til side.
Så er det tid for torsken. Varm panne, 1 ss usaltet smør og litt olje. Stek fisken i 3 minutter på den ene siden. Snu den og stek 1 minutt på den andre. Da får du en fin stekeskorpe på fisken og en nesten rå kjerne. Fisken steker seg klar og vil flake seg perfekt når du legger den opp på den varme risottoen.
Ta frem varme tallerkener, legg opp risottoen. Legg på et fiskestykke og dryss over litt finhakket bladpersille. Dryss over noen dråper sitronsaft og litt parmesan. Nå er maten klar – SPIS.
tro meg – dette er herlig. |
Parmesan må til mener Fruen |