Hjort er gjort

Her går det unna om dagen. Det går unna i rett retning, på tross av litt mac-utfordringer – photoshop, iPad, mobileme, iDisk ++ er stikkord. Og som om ikke mac`n gav meg utfordringer nok så kom det en hyggelig bonde med 4000 liter med bjørkeved i dag – og det skal helst ikke ligge ute i morgen. For i morgen er det meldt SNØ her i Telemark.

Men jeg har kokkelert litt i dag. Takket være kamerater som jakter (ikke jakt-kamerater, for jeg jakter ikke ennå) fikk jeg en fantastisk ytrefilet av Hjort. Den er nå spist, jeg har skrevet en avisartikkel og fotografert det og fått sendt det fra meg til desken i Telemaksavisa – les om hjorten der på fredag eller her på bloggen på torsdag. 
hjorten fikk følge av persillerotmos, kantareller, rosenkål & en kreklingsaus…oppskrift og bilder kommer torsdag. Men jeg kan allerede nå fortelle at Fruen gikk god for dyret og tilberedningen.
Jeg ser på det som en opptrapping i VILT begeistringen som forhåpentligvis skal toppe seg i morgen med norsk vilt og argentisk rødvin.
Jeg har invitert med meg Sugardady på winemakers Dinner på Kulinarisk Institutt. Du kan lese om Winemakers Dinner HER.
Vinimportøren sendte meg en oversikt over vinene i dag – og jeg gleder meg ikke noe mindre. Vi skal igjennom følgende viner fra Trivento:
  • brut natur – 60% pinot noir, 40% chardonnay
  • malbec 2010 
  • reserva malbec 2008
  • golden reserva malbec 2007
  • eolo malbec 2007
  • brisca de otona 2008 – 60% sauvignon blanc, 40% viognier
Sugardaddy skal få lov til å slippe å dra frem kortene sine i morgen, middagen er på meg…eller rettere sagt på vinimportøren 😉

1 tanke om “Hjort er gjort

  1. Hjort er veldig godt, dersom det er behandlet riktig i slakteprosessen, riktignok. (Den fallgruben har man jo alltid med vilt som er skutt og slaktet av ikke-slaktere, men som regel går det bra.)Vi tilbereder stek eller filét med sous vide-metoden. Jeg anbefaler den på det varmeste, sjekk gjerne bloggen min for tips. Gleder meg til oppskrift og rapport. 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *