Spinatsalat med kylling

Se på bilde og bli imponert – dette er sunne saker
Det er mandag og tid for å starte på nytt. Etter en helg med kleint næringsinnhold i maten skreik kroppen etter noe grønt. Svaret ble en spinatsalat med asparges, tomater, avokado, vinaigrette og grillet kyllingfilet. Dette er ikke mat jeg lengter etter, men det er mat som kroppen virkelig responderer på. Man føler seg direkte kvikk etter en bolle med salat. Noe som står i grell kontrast til helgens diett som besto av hveteboller, pannekaker & ostepop. Dessuten gjør slike middager Fruen blid – og det er jo en hyggelig bonus.
Avokado – velg de som er modne. Og de modne er de som er litt myke når du klemmer på dem og som ikke er så «grønne» (les; er mørke i fargen)
Et måltid hos meg inneholder som oftest hvitløk – samme hva naboene synes om det!
Urtene på terrassen lever fremdeles, selv om jeg våknet til is på bilruta i dag tidlig. En liten neve Basilikum setter en spiss på salaten.
Kyllingen steker jeg i en grillpanne. Salt & sort pepper
Baby-asparges. Kok opp saltet vann. Kok aspargesen i 30-40 sekunder og avkjøl i isvann.
Vinaigretten består av 4 ss olivenolje, 2 ss rødvinseddik, 1 finhakket hvitløksfedd og en ts Dijonsennep – pisk det sammen med en gaffel.
Vask bladspinaten (ca 3 store never), avokado-båter, cherrytomater og asparges i en stor bolle. Hell over vinaigretten og bland det hele med hendene – grisete, men funker som bare det.
Ha 50-60 gram revet parmesanost og bland det inn i salaten. Riv litt basilikum over det hele. Legg det opp på store dype tallerkener. Legg opp stykker av kyllingfileten på salaten – SPIS!

Har du en kommentar eller tips så ikke nøl med å skrible ned en kommentar 😉

4 tanker om “Spinatsalat med kylling

  1. Super blogg du har :)Jeg kan godt kommentere en liten ting:) Det selges i allefall to typer avocado på det norske marked, der den ene er grønn og den andre mørkmørkmørk. Når den grønne typen er moden så er den fortsatt grønn 🙂 Det selges mest av typen Hess, og den er mørk brun.Monica

  2. Takk for voksenopplæringen – det kommer alltid godt med! Da er det Hess jeg bruker ;-)Ellers skal du ha takk for at du liker bloggen min Monica!

  3. Den ble kjempe god! Slengte med noen pinjekjerner som vi elsker:)) – men du! Spørsmål: hvordan i alle dager får man saftig kylling???

  4. Det kommer jo litt an på kvaliteten på kyllingen før du starter. Det er stooor forskjell på Priors anabole-kyllingbryst og et kyllingbryst fra Stange Gård. Uansett så er det flere måter. Til denne retten hvor kyllingen skal stekes og kuttes i biter i en salat så steker jeg den på middels varme i grillpanne. 4-5 minutter på hver side. Salter underveis, ikke før den går i panna. Lar den hvile i 5-6 minutter før jeg kutter i den slik at saftene får sette seg i kjøttet. Da pleier den å være nesten rosa, men alikevell gjennomstekt – noe den MÅ være.Prøv deg litt frem – lykke til Kristin 😉

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *