Jacob & Gabriel Restaurant – endelig en restaurant verdt et besøk i Skien!

Jacob & Gabriel Restaurant er verdt en champagne-salutt!

Det var mange hyggelige bekjentskaper i løpet av Mersmak forrige helg. Det hyggeligste (syntes jeg) var forsmaken på restauranten Jacob & Gabriel Restaurant. Skal vi endelig få en ordentlig restaurant i Skien?

Gate-menyen på Mersmak besto av retter med lokale råvarer fra Grenland
Rekene var hentet i Langesund. Gutta hadde kokt dem selv og de var alt annet enn tørre supemarked-reker. Risoni – som er pasta laget som ris-lignende små korn var perfekt kokt til al dente. Rekene og risonien ble servert sammen med en dill-saus. En utrolig fin komposisjon og fine avstemte smaker. Fruen, som er en champagne-elsker, sørget for at vi fikk noen edle dråper i stettglasene av plast. Det gikk litt fort så jeg fikk ikke med meg produsenten, men smaken var en fryd til forretten.
Hovedretten var svinenakke som kokkene hadde langtidskokt over natten sammen med krydderier, før de grillet kjøttet før servering. Jeg liker tanken på rimelige råvarer som blir løftet opp til gourmet-standard, og det fikk vi her – i alle rettene. Til kjøttet fikk vi poteter som var smør-stekt, bakt og grillet løk og en nydelig mais-espuma. Fiffig trekk å gi mais-sausen et luftig løft på denne måten. Det hele ble rislet over med en bbq-olje. Utrolig saftig og smaksrikt kjøtt – nok en velballansert rett. Vi fortsatt med Champagne, og fikk sågar påfyll. Det er slikt man setter pris på – særlig Fruen. Og som gjør at man føler seg ivaretatt. Det utløser også ofte driks…
Desserten var syltede plommer fra lokal produsent – Nyhus gård, en nydelig ostekrem med vanilje og smørstekt brioche. Søte plommer, fløyelsmyk ostekrem og crunchy brioche. Nok en godt komponert og vel utført rett.
Dette var gate-versjonen av restauranten som skal åpne i Skien i starten av oktober. Da er det bare å glede seg til hvite duker, at papptallerkenene blir byttet ut med porselen og at regnet blir holdt borte av et tak.
Servicen fra servitør og kokker var meget bra. Alle rettene ble ordentlig presentert, rettene kom med perfekt timing og atmosfæren rundt bordene var veldig god.
Jeg har blitt fortalt at det vil serveres menyer (3-4 retters menyer) på restauranten og at de har fått med seg Mostue som leverandør på vinsiden – det borger for kvalitet. Det vil også være en sympatisk prispolitikk på vinen, med et fast påslag per flaske – uansett polpris. Det betyr at man kan drikke supre viner til maten uten at man må utsette strømregningen.
Klarer Jacob & Gabriel og holde denne standarden bør dette bli en suksess. Vi er ikke godt vant når det kommer til restauranter i Grenland. Selv har jeg hevdet mang en gang at folk bør heller kjøpe gode rvarer og tlberede maten hjemme på eget kjøkken. Endelig ser det ut til at vi får et alternativ i Skien, på Brygga. Jeg gleder meg og oppfordrer folket i Telemark til å legge julebord, representasjon, dater og familiemiddager til denne restauranten. Det er et løft å drive restauranter lønnsomt og godt – disse fortjener en sjanse!

7 tanker om “Jacob & Gabriel Restaurant – endelig en restaurant verdt et besøk i Skien!

  1. Jeg gleder meg også veldig til det kommer en slik restaurant til Skien! (…og lurer samtidig veldig på hva de betaler deg for reklamen?? Det kan ikke være lite!! 😉

  2. Jeg gleder meg også veldig til det kommer en slik restaurant i Skien!! (…og lurer samtidig veldig på hva Jacob & Gabriel betaler deg for reklamen?? Det kan ikke være lite!!;-)

  3. Aiai, dette kan bli spennende! Skien trenger en god restaurant! Men du, jeg tok meg den friheten å skrive et par ord om bloggen din på min egen blogg. Håper du ikke har noe i mot det:)

  4. Haha! Sorry, jeg klarte ikke å dy meg;) Men du så vel at det var flere som husket deg godt, og ei som var superforelsket i deg på den tiden, det må vel ha vært litt hyggelig?;) (Hun var riktignok 13 år i 98, men likevel..)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *