pimpa Thai-suppe

I dag må det bli en kjapp middag for jeg skal ut i skogen og under trærne – sopptur! Jeg er allernådigst funnet verdig til å bli med Vegard & SW på sopptur, i deres «hemmelige» terreng. Jeg kommer tilbake til soppturen og bruke av soppen i et senere blogginnlegg.

I dag blir det suppe, thai-suppe. En type halvfabrikatet variant. Lett å lage, lett for magen.

Å spise japansk, thai eller indisk mat ute på restaurant er populært hos oss. Hjemme så blir det mer norge, italia og frankrike. Det er et utall av varianter fra «den nye verden» i matbutikkene og det er ikke lett å vite hva som er hva. Indisk, mexikansk, thai, japansk, kinesisk…det er noe for en hver smak. Det hender jeg rasker med meg noe av tilbudet i butikken. I dag tenkte jeg å lage en thai variant. Tror egentlig at dette er en gryte-sak som skal serveres med eggnudler. Jeg er litt gal og gjør som jeg vil. Det vil bli servert en thai kyllingsuppe.

Dette bruker jeg og slik gjør jeg det;
3 kyllingbryst i passe biter. Steker dem sammen med 2 finhakkede hvitløksfedd.
1 rød paprika i biter – ha dem i panna sammen med kyllingfiletene når disse har fått en stekeskorpe.

Ha over «pulveret» – red curry spice mix.

Jeg vet det – dette er litt juksing, men det er mandag, jeg er litt matlei, det går fort, alle blir mette og det er såpass sterkt at det svir bort det som måtte være igjen av bakterier i mageregionen etter helga…
Sørg for å få spice mix`n godt fordelt og hell på coconut milk`n.

Rør om og la det putre i 3-4 minutter. Smak til med Fish sause. Vær litt forsiktig for denne er veldig salt. Fish sause er essensielt i thai-koking.

 
Ha en neve med frisk koriander – så er dagens grøntbehov dekt og suppa smaker bedre!
Server i dype tallerkener og SPIS

by the way – i dag runda «Lars spiser, drikker & synser» over 10 000 besøk og 50 000 sidevisninger siden 06.06.10 – Hurra!

3 tanker om “pimpa Thai-suppe

  1. Gratulerer med masse besøkende! Dette så forresten veldig godt ut (også havner du nå på bloggrullen min, slik at jeg kan følge med deg videre).

  2. Kristin – takk for hyggelig kommentar! Keep it up youself ;-)[kjøkkentjeneste] takk for kommentar og add på bloggrullen – det var supert! Jeg følger med deg.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *