At Lars spiser & drikker mengder er ingen hemmelighet. At resulatet av mengder mat & drikke kan føre til fedme er heller ingen hemmelighet. At det nå vises et tall på baderumsvekten når Lars (orker ikke å skrive «jeg») vaklende nærmer seg vekten er heller ingen overraskelse. Vekten viste i dag 91.9 kg, klokken 0635…
Det betyr at Lars veier 10 kg mer enn da julefeiringen startet, 7 kg mer enn da det ringte inn et nytt år, 5 kg mer enn da bunaden skulle på 17. mai og 3 kg mer enn da han dro på ferie. Dette er en lite heldig utviling. Lars har vært her før og veien tilbake til ønsket og mer helsefremmende vekt er ikke lystig. En faktor som gjør veien tyngre enn tidligere er den nyervervede hobby`n Lars har skaffet seg – «Lars spiser, drikker & synser»
For de av dere som har fulgt med på «Lars spiser, drikker & synser» er det ingen nyhet at Fruen er en person som hele tiden holdes (litt) for narr, grunnet hennes nazi-low-carb-regime. I tillegg har Fruen en lei tendens til å søke til treningstøyet 4-5 ganger per uke. Hetsingen av dette kommer nå som en grusom rekyl i fanget på forfatteren. Fruens stadige fraser om «hadde du bare spist som jeg», «hvorfor ikke ta deg en løpetur» og «hva med å kutte ut den bøtta med Ben&Jerry`s hver kveld» treffer Lars nå med en voldsom kraft.
Lars slites mellom gleden av alle godsakene han har puttet i seg og sannheten i Fruens utsagn – Det var da som bare….
For de av dere som kjenner Lars vet at vi har å gjøre med en nokså jålete fyr. En som liker å gle seg pent. For at Lars skal kunne nyttegjøre seg sin pent opparbeidede garderoben må det gjøres noe med den opparbeidede livvidden. Museflettene er aktive og elsker å herje med Lars. Lars elsker å herje med Museflettene. Skal Lars kunne fortsette den type aktiviteter over tid, vil det være meget gunstig å ha mindre å dra på.
Etter en helg med Sugardaddy, mat & drikke har Lars har innsett at noe må gjøres. Men hva?
Hva gjør en matblogger når han skal ned i vekt? Skal Lars slutte å spise – ALDRI!
Det er flere felt som kan forbedres for Lars`s vedkommende. Jeg nevner fortløpende:
- Spise regelmessig – Lars kan ofte gå rett på jobb uten frokost, droppe lunsj, spise en lett middag og ende opp med ei bøtte med iskrem klokka 2357…
-
- frokost
- lunsj
- middag
- kvelds
-
- dette må gjøres hver dag! – det er ganske vrient
- Bevege seg mer (uten bil)
-
- Larsløper fra møte til møte og fra pasient-samtale til pasient-samtale, dette er ikke nok – Lars bør begynne å trene – det er ganske vanskelig
-
- må komme igang med regelmessig løping igjen. Lars hater tanken, men elsker følelsen etter en løpetur
- Spise godt & drikke vin vil Lars garantert fortsette med
-
- prøve å holde en low-carb linje – det er ganske lett
- sørge for fiberrik frokost – det er litt kjipt
- lage mer mat med frukt & grønnsaker – det er lett
- drikke et glass vin i stedet for en halvliter is ved sengetid – det er lett
Mat på en dag som denne bør smake godt og være fristende, som det samtidig ikke er for fett. Lars starter ferden mot 81.9 kg med en kremet kantarell-suppe…
Slik gjorde Lars:
Suppepose – Toro, kremet kantarell-suppe. Folg anvisningen på posen.
2-3 rause never kantareller eller annen sopp.
Lars fikk en pose med kantareller fra en kompis i går. Takk Stephen!
Kantarellene var forvellet og frosset ned. Lars tinte posen i litt varmt vann. Hadde soppen i en sil og brukte soppkraften i stedet for vann som anvist på suppeposen. Det gav suppe en ekstra dybde og smak – sweet taste of SKOG!
Soppen ble stekt i panne med olivenolje sammen med 1 hvitløksfedd, finhakket og en neve med finkuttet gressløk.
Anrett soppen i dype tallerkner og øs suppen rundt.
Hei Lars. En klapp på skuldra her fra Trondheim,- nei forresten; to klapp og et råd.1) Et klapp for modige avgjørelser. Å kikke over livet og revurdere det er modig, å dele innsikter og planer med andre er modig, å være ærlig er modig, å lage en blogg er modig.2) Et klapp for kvalitet. Kvalitet på språk, kvalitet på design, kvalitet på bilder, og kvalitet på oppskrifter.Råd:Vi jobber jo begge i trøsteogbærebisnissen og vet at det kun er effektivt å gi råd når folk ber om råd eller etter at man har spurt om de har lyst på et råd, og de har sagt Ja. Men her får du et: Kantareller er godt. Men hvorfor tine forvellede kantareller når sesongen nå er åpnet og de spretter opp som små, gylne skatter, som skogens gull, rett ut i skauen, i Guds frie natur, og Telemark fylke har noen av de beste forekomstene i verden? Hvorfor ikke ta på deg skoa, ta Fruen ømt i hendene og sammen sykle med barna inn i skauen muntert syngende på en vise av Evert Taube, og forsyne deg med herligheta. Det er morro, det er forfriskende, du får ypperlig intervalltrening og du får enda flere kantareller som du kan meske deg med! Lykke til videre både med blogging og kroppsfettreduksjon 🙂
husk du har en fordel i at du er glad i mat og har god fantasi i matlagingen din. det gjør at du lett kan komme opp med spennende mat som ikke er kjedelig. husk frokost lunch og kveldsmat kan være så utrolig mye mer en en kjedelig brødskive:) Lykke til, gleder meg til å få innspirasjon til å starte på veien ned selv:)
Hei Svein, Takker for både klapp & råd!Det er med glede jeg kan informere om at det er planlagt sopptur til onsdag ;-)Alt godt til dere 3 i Tr.heimHelga – Dette blir en lek, hehe
Jeg føler med deg. Uten å gå nærmere inn på antall gram (kilo er et fy ord) jeg har lagt på meg siden jul (vekten er heldigvis i stykker) sympatiserer jeg med din problemstilling av å gå ned i vekt og samtidig skrive matblogg :). Men, du har lagt en god plan, jeg tror særlig sløyfingen av B&J kveldstid vil gi umiddelbare resultater…. For min del, planlegger jeg å spise litt mindre, drikke litt mindre og leke mye mer!