Hipp, hipp for Fruen

I helgen er det bursdag på Falkum. Fruen fyller år. Så er det det med kvinner og alder – alderen skal man jo helst ikke nevne. Jeg mener at Fruen med stolhet skal forkynne sin alder – hun ser uansett ikke ut som en dag over 30 og er fremdeles den peneste dama i by`n – mener iallefall jeg! Bestefar, mannen med en petimeters tilnærming til rekesmørbrød -( Det kan du lese om her, fra et tidligere blogginnlegg ) er en ldenskaplig fotograf. Han har opp gjennom årene sørget for å fange Fruen på fotorullen. Du skal få se (den rivende) utviklingen her i dag. Det er nesten så jeg hører en trommevirlver når jeg skriver dette. Her er noen bilder av Fruen / Bursdagsbarnet;

1977
1982
1989
1995
2010
HIPP HIPP HURRA ! ! !

Bursdag er ensbetydende med mat & drikke hos oss. Jeg har valgt å gi Fruen valget ut fra menyen – en «Lars spiser, drikker & synser – À la carte». Det betyr at hun har fått velge seg 2 favoritter blandt det jeg har presentert på bloggen i løpet av de siste 3 månedene. Fruen er ikke av typen som sitter å funderer, og bestillingene kom i løpet av et par sekunder. Bitter salat med chevre-toast til forrett og

til hoverett ønsket bursdagsbarnet seg asiatisk grillspyd med salmalaks og smørsaus ,  Klikk på rettene for å få oppskriftene.
Hva drikker man til slikt? Til vanlig ville jeg valgt en Sancerre til salaten og en tørr Riesling, f.eks. Calle`s riesling til den asiatiske laksen – Link til Calle & Vinmonopolet – Men dette er ikke til vanlig. Vi feirer jo Fruen, derfor blir det Champagne – rosé imperial fra Moet Chandon.

Vi feirer jo ei dame!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *