Fruen koker!

Nå står ikke jorden til over neste Olsok – Fruen laget gårsdagens dessert!!! Det var ikke noen avansert dessert, men den smakte himmelsk og gjestene spiste mengder.

Saken er den at vi skulle få et ettermiddagsbesøk av min gode venn Mr.Q og hans vakre kjæreste. De, i starten av sin ferie, mens vi har kræsjet inn i høsten. Sist vi hadde besøk av Mr.Q & følget endte det opp med en improvisert overnatting og en middag nr 2 (!) for kvelden kl 0300. Dette er folk som vet å hygge seg, nyte mat ,og drikker med de hendene de har. Slike gjester liker jeg.

I går var jeg litt i høst-koma og handlet inn til et enkelt og lettvindt kveldsrett – Cæsar salat

Fruen mente at det ikke var nok – vi måtte ha dessert. Jeg trodde ikke mine egne ører. Var dette min Frue som krevde kjappe karbohydrater på en tirsdag?! Før jeg visste ordet av det forsvandt hun ut og kom tilbake med mørdeig, friske bringebær, blåbær og iskrem. FRUEN skulle lage pai!

Og slik gjorde FRUEN;

Hun smurte en paiform med smør. Hadde mel i formen og sørget for at hele formen fikk et tynt lag. Mørdeigen ble rullet ut og plassert i pai-formen.

Deigen ble «prikket» med gaffel og forstekt i 5-6 minutter på 180 grader.

Videre rørte hun de friske bærene sammen med 4 ss sukker og 2 ss maisena – hadde herligheten i paiformen og stekte den i ca 20 minutter på 180 grader.

Paien ble plassert på benken og Fruen serverte oss lun fruktpai med vanilje-iskrem. En fabelaktig avsluttning på et særdeles hyggelig måltid.

Min salat var også god, men måtte nøye seg med å spille 2.fiolin denne kvelden. Hipp hurra for Fruen og de kjappe karbohydratene – må dette vare!

Gjestene var som alltid strålende, men tok hensyn til oss som holder hjulene i gang og yter i arbeidslivet på dagtid. Kl. 0100 sa vi adjø – med en stor nyhet i hjertet…

Har du kommentarer eller spørsmål – gi lyd fra deg!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *