Mersmak

I dag har jeg meldt meg (og Fruen) på Winemakers dinner. Det i seg selv er ikke så utrolig at jeg smaker på vin når en produsent serverer. Det ekstraordinære denne gangen er at en av vedens beste riesling-produsenter skal servere vinene sine og gjøre rede for dem 300 meter unna mitt hus på Falkum, Skien. Produsenten som kommer er Georg Breuer, eller rettere sagt deres frontfigur Theresa Breuer.

Dette er en av verdens beste produsenter av Riesling. Fra de søteste dessertviner til knusktørre, mineralske petroleumsviner som løfter juleribba til nye høyder. Jeg har selv hatt besøk av viner fra Breuer på julaften, med stort hell. Georg Breuer`s nettsider og  Vinmonoplets viner fra Georg Breuer

Hermann Schmoranz, vinmaker hos Breuer

Denne Winemakers Dinner er et av arrangementene under årets Mersmak i Skien. Mersmak er en matfest ikke ulik «Gladmat» festivalen i Stavanger som nettopp gikk av stabelen. Mersmak er et fantastisk arrangement som løfter frem mat, råvarer og glede fra Telemark og resten av verden. Det er arrangementer for alt fra barnehagebarn til gamlehjemsbeboere. Selve programmet kan du lese her; Program og nettsiden til Mersmak finner du Her
Winemakers dinner blir avholdt torsdag 26 August. På Villa Fløyen, kl 19.00. Prisen er kr 795,- inkludert aperitif, 4 retters middag, viner og kaffe. påmelding kan gjøres på; Villa Fløyen – Villa Fløyen Meld deg på – kun få plasser igjen.
Jeg har tilgode å få servert fantastisk mat på restaurant i Skien. I skien er det hjemmekjøkkenet som ruler. Håper derfor at kokkene på Villa Fløyen kjenner presset og leverer til terningkast 6 torsdag 26.08.10.

Jeg skal blogge fra flere av arrangementene i løpet av Mersmak. Blandt annet er Mersmak-kokken i år Odd Ivar Solvold – kjent fra Solvold i Sandfjord og som bronse-vinner i Bocuse D´or i 1997. Solvold skal holde både vinsmakinger og koke-seminar i løpet av dagene 27 – 28. august.

Følg med…

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *