Pecan pie

Kona til Sugardaddy krevde i dag Pecan Pie. Etter dager med ymting ble forventningen om at det skulle skje så stor at jeg gav etter. Og jeg angrer ikke.
Kona er ikke fornøyd med kallenavnet «Kona». Selv ønsker hun å bli kalt «Skrotnisse», etter at hun & Sugardaddy mente at det var mer passende…men det ville vært faktisk feil. Dame er alt annet en nissete. Hun er en fin frue med smak for det forfinnede, samtidig trygt plassert med beina på jorda. Så hun heter «Kona» så lenge jeg er «Lars spiser, drikker & synser».

Etter en herlig dag på sjøen, med proviantering på Langesund fisk, Vinmonopolet og Meny, var vi klare for mer MAT.
Ferske Langesunds reker kan jeg ikke skrive mer om enn at det var fantastisk.

3 kg ferske reker er sikret
Vinmonopolet i Kragerø hadde hva jeg trang…
Sancerre er min reke-vin-favoritt, og ble drukket til rekene, men som en start prøvde vi ut en Champagne som var et krevende og annerledes bekjentskap. En Poirol Doquet Grand Cru, 1996. Laget på 100% Chardonnay,

Dagens dessert var som sagt bestilt – Pecan Pie. Jeg har aldri laget Pecan Pie før så jeg var positiv. Alt nytt er gøy + at retter med nøtter, sukker, smør og sirup er noe man bare må elske.

Oppskriften på Pecan Pie ble til etter litt googling på amerikanske nettsider. Etter å ha lest diverse oppskrifter landet jeg på en blanding av 2-3 stykker. Ved siden av gresskar pai er dette en nasjonarett i USA. Det som er fint er at dette er en utrolig lett sak – om du ser bort fra kalorinivået. Basisen får paien er en mørdeig. Jeg jukset – det er jo ferie. Så jeg kjøpte ferdig paideig på Meny. Inneholdet i fyllet er som følger;

3dl corn syrup – fåes på vel assorterte butikker
2 dl brunt sukker – den «seige» typen
4 egg
60 g usalta smør
1 ts vanilje ekstrakt
5 dl pecan-nøtter

Forvarm ovnen til 175 grader.
Start med deigen. Ha den i en paiform.

Vi er i sommerhuset og hadde ingen paiform, så jeg brukte en vanlig kakeform – funket fint det.

Bland sukker, sirrup, egg og vanilje i en bolle. Smelt smøret til nøttebrunt og pisk det hele sammen. Nå er basen klar.

Fordel nøttene i paiformen og hell over basen. Sett i ovnen og stek i ca 45 minutter.

Paien skal bli stiv og sette seg. Pass på de siste minuttene. Selv la jeg over et bakepapir for at paien ikke skulle bli brent mot slutten. La Paien avkjøle seg i 15-20 minutter før du kutter i den. Da vil den henge bedre sammen enn hva den gjorde når jeg grådig startet ballet noen minutter for tidlig…

Server med vanilje-is! Jeg forsøkte først med pisket fløte og creme fraish, men dette er en MEKTIG sak som trenger kald iskrem mente et samlet selskap. Kona ble fornøyd og mett – overmett. Oppdrag utført…

Dette er en seriøst mektig dessert-kake. Du orker neppe mer enn ett stykke, men det stykket er et eventyr!

3 tanker om “Pecan pie

  1. Hei Lars! Dette er egentlig ikke en kommentar som hører under Pecan-pai, men som fast snikleser at bloggen din vil jeg bare få gi en skryt-kommentar:) Du har både gode oppskrifter og morsom skrivestil! Men når du i et tidligere innleg avskriver fredagstacoen, ble jeg ganske overrasket! Greit nok at taco i typisk norsk stil ikke så mye å skryte av. Men hva med en "refined" tacovariant? Jeg bruker biff eller kylling i strimler, hjemmelaget sterk salsa, varme kikerter og yoghurtdressing i fullkornstortilla. Anbefales!

  2. Hei, og takk for skryt – det er alltid hyggelig!Når det gjelder min hat-post om fredagstacoen så ser jeg ditt poeng. Tacoen er sterkt preget av min averdjon mot byggefelt-livet ;-)Din taco-variant skal jeg prøve!Ha en fin dag – Lars

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *