Nybadet kylling i estragonsaus

Så var det tid for middag, eller rettere sagt mat servert etter kl 2100. Museflettene, 4 i tallet, er i seng.  Kona & Sugardaddy har åpnet en Champagne, en Pol Roger – 1999, smaker himelsk. Gjær, eple, lett mineralsk med stor smak – kort i munnen. Sweet Champagne.

Dette trenger du og slik gjør du det;
Start med å finkutte rød chillie, sjalottløk og hvitløk – sauter dette i olje. Skyll risen godt, hell av vannet og stek risen sammen med løken (som om du skulle laget risotto). Når risen har blitt bank heller du på vann. Kok risen som du ellers gjør.

Når risen er ferdikokt vender du inn hakket friske urter. Jeg brukte det jeg hadde for hånden – bladpersille, basilikum og timian. Jeg fikk ikke tak i koriander i dag – synd, fordi det er en vinner til denne retten. Ha nøtter i en liten kjele, hell på hvitvin så det dekker og la det hele koke i 5-6 minutter.

Hell av vannet og vend nøttene inn i risen.

Kylinngen stekes i olje eller smør med noen hele hvitløksfedd. Stek på middelsvarme.

Viktig at kyllingen er gjennomstekt og samtidig saftig. Får du tak i kyllingbryst eller lår med skinn fra Stange er du heldig. Jeg måtte nøye meg med flådde fileter fra Prior. Det funker det også…
Når kyllingen er stekt koker du ut panna med hvitvin og litt vann. Ha creme fraish og en god neve med hakket estragon i panna. Legg kyllingen tilbake i panna sammen med sausen. La det hele putre litt til det er varmt – 3-4 minutter.

Legg det hele opp på varme tallerkner – ris, saus og kylling. Dryss over litt cayennepepper. SPIS

Til denne retten drakk vi en tørr tysk riesling Riesling og en østerisk Gruner Veltliner Gruner Veltliner
Trykk på linken til vinmonopolet.

Da jeg tok bilder i aften gikk kameraet mitt i bakken med et brak. Det endte i mekking på linsa, uten at det hjalp. I morgen er det nødvendig med en tur til fotobutikken…

Far sitter og mekker linse. Strengt tatt burde jeg bare latt det være og laget en dessert i stedet…

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *